Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, "Tüm kesimler kol kola girerse, Türkiye dünyanın en büyük ekonomisine sahip ilk 10 ülkesi arasına girecektir" dedi.

Sert, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada 206 ülke bulunduğunu, bu ülkelerin hepsinin bir koşuşturma içinde yer aldığını ifade ederek, "Dünyada, gelişmiş, az gelişmiş, gelişmemiş ülkeler bulunuyor. Böyle bir organizasyonda halklarını daha iyi ortamlarda yaşatmaya çalışan devletler ve hükümetler var" diye konuştu.

Türkiye’nin bu ülkeler arasında kendisine yer açmaya çalıştığını belirten Sert, şöyle devam etti: "Türkiye bugün dünyanın en büyük ekonomiye sahip ülkeleri arasında. Bu övünülecek ve gurur duyulacak bir olay. Ama bu da bize yetmez biz ilk 10 ülkeden bir tanesi olacağız. Bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeliyiz.

Devlet, hükümet, bürokrasi, siyaset, kurumlar, sivil toplum kuruluşları, ekonomi, kol kola girerse biz bu başarıyı elde ederiz. Eğer ayrılık olursa, elde ettiğimiz bu potansiyeli küçültürüz ve eritiriz. Bunun sonucunda ülkemize yazık olur. Biz bütün bu konsensiyumları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Devletin, hükümetin, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının yapması gereken şeyler var. Türkiye’deki iç dinamiklerin hazır hale getirilmesi, fikir, organizasyon, verimlilik artışları gibi bir çok açıdan ülke ekonomisine katkı yapacak hale ulaşması gerekir." Sert, Türkiye’nin KOBİ ülkesi olduğunu, ülke genelinde 3 milyon 400 bin KOBİ bulunduğunu, KOBİ’lere iş yapma, ihracat geliştirme yeteneği kazandırılması gerektiğini de kaydetti.

"İÇ SİYASİ KARGAŞALARA BİZİM KALKINMAMIZ KURBAN EDİLMEMELİ"

Türkiye’nin yakın bir zamanda genel seçimleri gerçekleştirdiğini anımsatan Sert, şunları söyledi: "Sağ salim seçim geçirmiş olmamızdan dolayı mutluyuz. Biraz gergin giden ama tatlı kapanan bir seçim vardı. Fakat seçim sonrasında gerilim ortamına doğru gitti Türkiye. Seçim sonrası durumlar iş dünyasını üzdü. Türkiye, demokratik bir ülke ve bütün sorunlarını demokrasi ortamında çözebilecek olgunluğa gelmiş nadir ülkelerden biridir. Bu sorunların çözüm yeri de Meclis’tir. Ben ne oluşumları, protestoları ne de Türkiye’deki iç meselelerin Avrupa’daki çeşitli kurumlara şikayetini doğru bulmam. Türkiye bir çıkış, lider olma, ağabey olma, üretim, kalkınma hızı yakalamıştır. Bunların boşa gitmemesi lazım. İç siyasi kargaşalara bizim kalkınmamız kurban edilmemeli. Türkiye’nin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizim beklentimiz iktidarıyla, muhalefetiyle herkesin bir birinin gözlerine bakıp, el ele vererek bu sorunları çözmesi. Bunun yolu direnç göstermek, çatışma ortamı yapmak değildir." Hasan Sert, Türkiye’nin özellikle son yıllarda dünyanın her tarafıyla ilişkilerini geliştirdiğini de belirterek, "Türkiye’den çok şey bekleniliyor.

Türkiye kabuğunu kırdı, Türkiye büyük şeyler yapabilen bir imajı var diğer ülkelerde. Ama bizim de kendimize böyle bakmamıza ihtiyacımız var" dedi.

memurlarnet