Türkiye'yi güldüren küçük Gizem şofbenden zehirlenerek öldü


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Türkiye'yi güldüren küçük Gizem şofbenden zehirlenerek öldü

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Türkiye'yi güldüren küçük Gizem şofbenden zehirlenerek öldü





    Türkiye'yi güldüren küçük Gizem şofbenden zehirlenerek öldü
    Türkiye, onu yırtık botlarını gösterip, "Bugün okula ayağım ıslak geldim." diyerek arkadaşlarına öğüt veren videosuyla tanımıştı. İnternette tıklanma rekorları kıran, televizyon programlarında da milyonların sevgisini kazanan 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel, önceki gece ablasıyla birlikte banyoda şofbenden zehirlendi. Gizem hayatını kaybederken ablası İrem (12) yoğun bakımda.Bursa'nın Orhangazi ilçesinde şofbenden sızan gazdan zehirlenen kız kardeşlerden biri hayatını kaybetti, diğeri kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Gizem Bera Yüksel'in (11), geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırmıştı. Katıldığı bir televizyon programında da zekâsı ve hazırcevaplığı ile izleyenleri ekran başına kilitleyerek kahkahaya boğmuştu.

    Orhangazi ilçesi Arapzade Mahallesi Barış Caddesi'nde ikamet eden Yüksel ailesinin 6 çocuğundan 12 yaşındaki İrem Sılay Yüksel ile 11 yaşındaki kardeşi Gizem Bera, yıkanmak için banyoya girdi. Salih ve Ayla Yüksel çifti, yaklaşık 15 dakika seslerini duymadığı çocuklarını merak edince banyoya girdi. İki çocuğun yerde hareketsiz yattığını gören baba Salih Yüksel, durumu hemen 112 Acil Servis'e bildirdi.

    Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gizem, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Abla İrem, ise ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra da Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan İrem solunum cihazına bağlı tutuluyor. Gözyaşlarına boğulan anne Ayla Yüksel, yakınlarının yardımı ile ayakta kalabildi.

    Gizem'in cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından evine getirildi. Kızının tabutuna sarılan anne Ayla ve baba Salih Yüksel ile kardeşleri ve akrabaları gözyaşı döktü. Gizem'in cenazesi daha sonra Gazi Orhan Bey Camii'ne getirildi. Küçük çocucuğun naaşı, cenaze namazının ardından Orhangazi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput da acılı aileyi ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Aileye başsağlığı dileyen Harput, "Acımız büyük, sabah haber alınca yediklerim boğazımda kaldı. Gizem'e üniversite eğitimi için güvence vermiştim. Maalesef bu olay oldu." diye konuştu. Hastanedeki ihmal iddialarının da araştırılacağını kaydeden Vali Harput, "Hastane konusunda herhangi bir şüpheniz olmasın. İhmal varsa gereken yapılacaktır." dedi.

    Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tahsin Yakut ise, "Hasta getirildiğinde gelişmiş yapay solunum cihazlarının hepsi doluydu. Aynı zamanda yoğun bakım da doluydu. Buna rağmen kendisine hemen müdahale edildi. Müsait olan diğer hastanelerle bağlantıya geçildi ve kendisi Şevket Yılmaz Hastanesi'ne yollandı." açıklamasını yaptı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da ambulansın 4 dakika içinde eve ulaştığı bilgisini vererek, ilk incelemede herhangi bir ihmal gözükmediğini aktardı. Buna rağmen idari soruşturma başlatıldığını kaydetti.

    İnternette tıklanma rekorları kırmıştı
    Türkiye, küçük Gizem Bera Yüksel'i Orhangazi Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki sınıfında geçen yıl öğretmeninin çektiği görüntülerle tanımıştı. Görüntülerde, arkadaşlarına ders çalışmaları ve uslu durmaları için öğütler veren Gizem, televizyon ekranlarında da yer almıştı. Sınıf başkan yardımcısı Gizem arkadaşlarına yırtık botlarını göstererek, "Bugün okula ayağım ıslak geldim. Derya'ya bakın, botları ne kadar güzel. Ama benim annem babam alamıyor. Babam çalışırken inşaattan düştü. Biz okuyalım, çalışalım diye. Ekmek parasını çıkarmaya çalışıyor. Bu sizin yaptığınız insanlığa sığar mı? Havva başkanı üzdüğünüz kadar beni de üzüyorsunuz." demişti. Gizem, Bursa Valisi Şahabettin Harput'a da polis olmak istediğini söylemişti.

  • #2
    özgen05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29.Aralık.2009
    Nereden
    AMASYA
    Mesajlar
    1,065
    @özgen05







    çok üzücü bir olay allah rahmet eylesin.ailesine allah sabır versin
    Hayat Bir Çaydır,İnsan İse Şeker.
    Sen Karıştırdıkça Hayattan Tat Aldığını Sanırsın,
    Hayatın Seni Erittiğini Çay Bitince Anlarsın

  • #3
    öztürk gülçin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Ocak.2012
    Nereden
    bursa
    Mesajlar
    37
    @öztürk gülçin







    allah rahmet eylesin

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ziraat Türkiye Kupası'nda Eşleşmeler Belli Oldu!
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Ocak.2010, 23:43
    2. Türkiye en hızlı büyüyen 8. ülke oldu
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Aralık.2009, 02:38
    3. Fortis Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Oldu...
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 27.Ekim.2009, 15:10
    4. Türkiye Kupası’nın Yeni Statüsü Belli Oldu
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum SPOR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Ağustos.2009, 20:52
    5. Windows 7 Türkiye fiyatları belli oldu
      Konu Sahibi Arz Forum BİLİM VE TEKNOLOJİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 01.Temmuz.2009, 22:23

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş