Bu geceden itibaren tüm Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hakkari'de yoğun kar yağışı etkili olurken, Edirne, İzmir ve Tekirdağ için de yağış uyarısı yapıldı. Pazar günü ise Marmara'da kar bekleniyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Düzce, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Van, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında, ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de fırtına (70-90 km/s) şeklinde eseceği bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın batı bölgelerde kuvvetli (40-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI

İç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Memurlar.Net