TARİHİ GÖKSU'DA FASILLI SANDAL SEFALARI BAŞLADI!



Osmanlı döneminde, Anadoluhisarı`nda ki Göksu Deresi mesire yeri olarak kullanılır ve dere üzerinde fasıl eşliğinde sandal sefaları yapılırdı.

Anadoluhisarı`ndaki Göksu Deresi kenarında yeni açılan ``Göksu Marine Cafe``, buranın eski tarihi dokusuna kavuşturulması amacıyla ücretsiz fasıllı sandal sefası düzenliyor.

Kafenin açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan işletmeci Gül Küçükserim, fasıllı sandal gezisi düzenlemelerindeki amacın, Anadoluhisarını ve Göksu Deresi`ni herkese tanıtmak ve turizm açısından bu bölgeyi geliştirmek olduğunu söyledi.

Göksu Deresi`nin, Osmanlı döneminde mesire yeri olarak kullanıldığını ve dere üzerinde fasıl eşliğinde sandal sefası yapıldığını hatırlatan Küçükserim, ``Göksu maalesef turizm açısından çok fazla değerlendirilemeyen bir bölge. Hep gizli, saklı kalmış. Osmanlı döneminde padişahlar burada hep fasıllı sandal sefası yaparmış. Biz de bu kafeyi açarak fasıllı sandal geleneğini devam ettirmeye çalışacağız`` dedi.

Sandal gezisi projelerini Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği ile birlikte yürüttüklerini belirten Küçükserim, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Her pazar, bu etkinlik burada sürsün istiyoruz. Şimdilik 4-5 sandalla başladık ve ilk etapta sandal gezisinden para almayacağız. Sadece isteyenler sandalda kürek çeken arkadaşlara bahşiş verebilir. Göksu artık bir piknik alanı, mesire yeri ve İstanbulluların kaçış noktası olacak.

Konuşmaların ardında kafenin açılışına gelen vatandaşlar içinde nostaljik kıyafetli ve ellerinde şemsiye bulunan bayanların olduğu sandallara binerek fasıl eşliğinde Göksu Deresi`nde tur attı. Bu arada, sandallardan birinde Anadoluhisarı`nda 50 yıldır muhtarlık yapan 94 yaşındaki Nazmiye Korkmazlar, nostaljik kıyafetler giyerek sandala bindi.



haberler.com

bende gitmek istiyoruuuuuuum