Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "3-5 yaş arasında şu anda Türkiye'de okullaşma oranı yüzde 43'lere geldi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "3-5 yaş arasında şu anda Türkiye'de okullaşma oranı yüzde 43'lere geldi. Oldukça iyi bir gelişme kaydettik" dedi.

İlköğretim birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula alışmalarını kolaylaştırmak için düzenlenen "Uyum Programı" başladı.

Bakan Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, MEB Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürü Funda Kocabıyık veAnkara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Eryaman Başak Anaokulunda düzenlenen 2011-2012 intibak (uyum) dönemi açılış programına katıldı.

Dinçer, programda yaptığı konuşmaya "Bugün, bizim için çok sevinçli, heyecan dolu bir gün. Çocuklarımızcıvıl cıvıl ve onların sevinçli bir gününü, başka bir ifadeyle bir mürüvvetini daha görüyoruz. Buçocuklarımızın okullaşmaları, onların hayatla uyum sağlamaları için ciddi bir adım atıyoruz bugün" diyerek başladı.

Son yıllarda eğitimde özellikle altyapıda çok ciddi mesafeler katedildiğini belirten Dinçer, bundan 7-8 yıl öncesine kadar Türkiye'de çok düşük okullaşma oranlarıyla, düşük derslik ve öğretmen sayılarıyla ciddi sorunlar yaşandığını söyledi.

Dinçer, şöyle dedi:

"Aslında bu sorunlarımızın hepsi ortadan kalkmış görünmüyor. Hala dersliklerle ilgili sorunlarımız var.Türkiye'de 2002 yılına kadar yaklaşık 335 bin civarında derslik yapılmış iken, 2002 yılından günümüze kadar 163 bin yeni derslik yapıldı. Ama hala yaklaşık 160 bin dersliğe ihtiyacımız bulunuyor. "

2002'deki yaklaşık 530 bin civarında öğretmen sayısına o günden bugüne tam 300 bin öğretmenin ilave edildiğini ifade eden Dinçer, "Bunlardan emekli olanları düştüğümüz zaman, hala yaklaşık 150 bin civarında öğretmene ihtiyacımız bulunuyor" dedi