Ramazan ayının gelmesiyle birlikte turizmciler ağustos ayı için yeni projeler geliştirirken tatilcilerde iftar sonrası denize girmek için tekne turlarına yöneldi.
Tatilini yarıda kesmek istemeyenler İzmir, Antalya, Bodrum ve Marmaris gibi bölgelerde denize girmek için teknede iftar turlarını deneme yolunu seçti. İstanbul’daki tur tekneleri güzargahlarına Boğaz’ın yanısıra Haliç’i de ekledi. Tatil bölgelerinde yarından itibaren devreye girecek “teknede iftar turları” 4 saat sürerken, İstanbul’da bu süre 2.5 saatle sınırlandı. Teknede iftar turlarının maliyeti ise 35 TL’den başlayıp 100 TL’ye kadar çıkabiliyor. Fiyatlar canlı müzik ve özel eğlence gibi isteklerle değişiyor. Mönülerde iftarlık yiyeceklerin yanı sıra çorba, sıcak yemekler, tatlı ve meyve gibi seçenekler bulunuyor.

Marmaris’te iftardan sonra denize girilecek

MARMARİS’te 60 kişilik gruplar için teknede iftar programları hazırladıklarını söyleyen Horizon Marmaris şirketinin sahibi Ufuk Akkonaç, şöyle konuştu: “Daha çok gruplara yönelik turlar düzenliyoruz. Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar turlarına başlıyoruz. Bu turlar saat 19.30 gibi başlayıp gece 23.30 gibi son buluyor. Yaklaşık 4 saat süren turda isteyen denize giriyor. Ramazan’ın yaza denk gelmesi, bu turlara ilgiyi artırdı. Teknede iftar programının mönüsü de müşteriler tarafından belirleniyor.”

Ramazan için Boğaz turuna Haliç eklendi

TUREKSPRES Turizm sahibi Hakan Bostancı, “Yıllardır Boğaz turu organizasyonları yapıyoruz. Ramazan’ın yaza denk gelmesiyle birlikte teknede iftar programlarımıza talep oluştu. Bu yıl ilk defa Boğaz turundan sonra Haliç’i de programlarımıza ekledik. İftar turlarımız yaklaşık 2.5 saat sürüyor” dedi. Boğazda iftar turları için müşterilere özel seçeneklerin bulunduğunu anlatan Kaptan Organizasyon yetkilisi, “Biz daha çok şirketlere özel turlar düzenliyoruz. Teknede iftar yemeği düzenlemek isteyen şirketlere farklı seçenekler sunuyoruz” diye konuştu.

Çeşme’den kalkan tekne 4 koy gezecek

TEKNEDE iftar turları İzmir’de daha çok haftasonları düzenlenecek. İzmir’in ünlü tatil merkezi Çeşme’den kalkması planlanan tekneler 4 koy gezdikten sonra geri dönecek. Teknede iftar turuna katılmak isteyen tatilcilere tavsiyelerde bulunan Bilir Grup yetkilisi, şöyle konuştu: “İftardan yaklaşık 2 saat önce tekne hareket eder. Gece saat 23.00 gibi geri dönülür. Bu süre zarfında 4 koy gezilebilir. İftar saatinde bir koyda mola verildikten sonra denize girmek isteyenler denize girer. Turlar daha çok haftasonu düzenlenir. Ancak isteğe göre haftaiçi turlarımız da olacak. Mönüde ise daha çok deniz ürünlerine yer veriyoruz.”

Antalya’da iftar turu 3 saat sürecek

Antalya’da yapılacak iftar turlarının yaklaşık 3 saat süreceğini söyleyen Yasemin Yatçılık yetkilisi Cüneyt Mermer, “Şimdiye kadar büyük bir talep gelmedi. Ancak biz de bu konuda hazırlıklarımızı yapıyoruz. İftar turları için teknede açık büfe yemek vereceğiz. İsteyenler için canlı fasıl yapılabilir.

Akşam saatlerinde denizde akıntı çok olduğu için müşterilerimizin denize girmesini istemiyoruz” dedi.

Bodrum’da şifalı su turları yapılacak

Bodrum’da geceleri daha çok turistleri gezdirdiklerini söyleyen tekne sahibi Asım Demir, “Bugüne kadar burada böyle bir tur düzenlenmedi. Ramazan’ın ağustos ayında başlaması bizim sektörü de hareketlendirebilir. Saat 19.30’da başlayan turlar gece 01.00’e kadar devam eder. Burada denize girmek isteyen ve oruç tutan tatilcileri gece şifalı çamur banyoları ve sıcak su kaynayan mağarası ile meşhur yerlere götüreceğiz” dedi.
alıntı