Sevgili Öğrenciler,

Değerli Öğretmenler,

Saygıdeğer Veliler,


Bir eğitim-öğretim dönemini daha geride bırakıyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için yorucu ve yoğun geçen bir sürecin ardından heyecan ve sevinçle beklenen karne gününde sizlerle aynı heyecanı paylaşıyorum.


Sevgili Öğrenciler;

Bir yıllık emeğinizin karşılığını alacağınız bu günde, sizlerin başarılarının hepimize büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtmek isterim. Bizim size olan inancımız çok büyük. İsterseniz çok büyük işler başarabileceğinizi biliyoruz.

Büyük bir azim ve kararlılıkla tamamladığımız bu öğretim yılının sonu, hayatınızın yeni bir merhalesinin de ilk adımı aslında. Sizden güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve yeni eğitim-öğretim yılına enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz.

Sizlerin mutlu bir şekilde eğitim almanız için programları, ders kitaplarını, ders araçlarını ve yeni yapılan okul binalarını bilgiden bilgi üretmeye yönelik bir anlayış içerisinde yapmaktayız. Sizlerin de sorumluluklarınızı layıkıyla yerine getirdiğinizi e- okul ortamından öğrendim. Hepinizi bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı gönülden kutluyor, sevgiyle gözlerinizden öpüyorum. Bazılarınızın karnesinde sizi üzen notlar olabilir. Ama bunları birazcık daha çalışarak telafi edeceğinize inanıyorum.

Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, eğlenerek, spor yaparak ve ilgi alanlarınız doğrultusunda inceleme araştırma yaparak geçirmenizi diliyorum.

Hepinize iyi ve mutlu tatiller diliyorum...

Sevgili Öğretmenler;

Büyük bir özveri ve gururla yapmakta olduğunuz öğretmenlik mesleği sayesinde geleceğimizi şekillendirmeye aday gençlerimizi çağın gereklerine uygun yetiştirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da zor koşullar altında çalıştınız.

Bilgiden bilgi üreten, düşünen, sorgulayan eleştiren nesil yetiştirme görevinizi bir öğretim yılında daha tamamlamış olmanın huzuru içinde olduğunuzu görmekteyim.

Eğitimde feda edilecek tek çocuğun dahi olmadığı, her çocuğumuzun farklı özelliklere sahip olduğu bilinci içerisinde yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek yolunda gösterdiğiniz çabanın her türlü değerin üstünde olduğunu söylemek isterim.

Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği gibi " Öğretmenler! Gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünün bilinci içinde olan sizlere çok güvenmekteyiz. Bu duygularla siz değerli öğretmenlerimize fedakâr emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.


Kıymetli Veliler;


Bir anne ve babanın çocuğu üzerinde ne denli büyük emekleri olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizler de bu eğitim-öğretim yılında çocuklarınızın her zaman ve her koşulda yanında oldunuz. En büyük hayallerinizden biri çocuğunuzun iyi bir eğitim alarak geleceğe yönelik doğru adımlar atmasını sağlamaktı. Bugün 2008-2009 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karne heyecanı yaşıyorlar.

Çocuklarınız elinden gelen bütün gayreti göstererek çalıştılar. Yeteneklerince başarılı da oldular. Onların karnedeki notları elbette ki önemlidir. Ama asıl önemli olan her koşulda çocuklarımıza duyduğumuz güveni ve desteği sürdürmektir. Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür. Onlara doğru rehberlik yapıp yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimizde, çocuklarımız da çalışmaları ve yetenekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirip toplumdaki yerlerini alacaklardır.

Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde, bilgiyi kullanma ve bilgiyi üretme yolunda çocuklarımıza rehberlik etmemiz gerekir. Sizlerin bu kutsal görevde hep yanımızda olacağınız inancıyla bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

Sevgili Öğrencilerimizi, Değerli Öğretmenlerimizi ve Saygıdeğer Velilerimizi kutluyor, iyi bir tatil geçirmenizi diliyor, saygı ve sevgiler sunuyorum.

-memurlarnet-