Öğretmenevinde İhale İptali Gerginliği

Şanlıurfa'da, Yatakları Almaya Gelen Firma Yetkilileri ile Görevliler Arasında Gerginlik Yaşandı.


Şanlıurfa'da öğretmenevine alınan yatakların ihaledeki şartlara uyulmadığı gerekçesiyle iptal edilmesi üzerine yatakları almaya gelen firma yetkilileri ile görevliler arasında gerginlik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, öğretmenevindeki tadilat çerçevesinde, eski yatakları değiştirmeyi kararlaştıran öğretmenevi yönetimi, yatak ve baza almak için ihale yaptı.

Bu çerçevede ihaleyi kazanan firmanın bir süre önce öğretmenevine getirdiği yatakların ihaledeki şartnameye uymadığını tespit edildiğini belirten yetkililer, ihaleyi feshetti.

Bunun üzerine yatakları almaya gelen firma yetkilileri, bir anda odalardaki yatakları toplamaya başladı. Bu esnada görevlilerle firma yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

Firma yetkililerinin buradaki açıklamalarında, öğretmenevi çalışanlarından birinin evine aldığı malzemenin fiyatındaki anlaşmazlık nedeniyle ihalenin iptal edildiğini dile getirdikleri iddia edildi.

-"İHALE ŞARTLARINA UYGUN OLMADIĞI İÇİN İPTAL EDİLDİ"

Öğretmenevi yetkilileri ise getirilen malzemeyi kontrol kurulunun incelediğini ve ihale şartlarına uygun olmadığının belirlenmesi üzerine firmaya bilgi vererek, tutanakla karşılıklı olarak ihalenin feshedildiğini belirtti.

Firma sahiplerinin daha sonra bazı basın mensuplarına haber vererek, "adeta kurumu basarak", odalardaki yatakları almaya geldiğini ifade eden öğretmenevi yetkilileri, iddiaların gerçek dışı olduğunu savunarak, firma yetkililerinin malzemeleri alırken gösterdikleri tavır ve dile getirdikleri iddialarla ilgili hukuki mercilere başvuracaklarını bildirdi.

Yetkililer odalardan alınan yeni yatakların yerine eskilerinin yerleştirildiğini de kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, konuyu araştırdıklarını ve soruşturma başlattıklarını belirtti.

alıntı...