Zonguldak’taki 112 Acil Sağlık İstasyonlarının merkez üssü olan Kozlu 112 Acil Servis İstasyonunda, İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Palancı ve 112 Şube Müdürü Dr. Barış Fidancı basın toplantısı düzenledi. Acil servis personelinin büyük bir özveriyle çalıştığının kaydedildiği toplantıda, acil servislerdeki çalışmalar hakkında bilgi verildi. Zonguldak 112 Acil Hizmetler Şube Müdürü Barış Fidan, "Günlük vaka sayımız 85 ile 110 arasında değiştiği düşünülürse ortalama yüz çağrıya gelmesi gerekirken 3 bin çağrı geliyor." diyerek asılsız ihbarlara dikkat çekti.

"15 NOKTAYA 112 İSTASYONU AÇILACAK"

Zonguldak bünyesinde acil sağlık hizmetlerinin 13 istasyonla yürütüldüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Rüstem Albayrak, “Bakanlığımızla yaptığımız koordineli çalışmalar sayesinde önümüzdeki 2 yıl içerisinde 15 istasyon daha açılacak. Bu sayede daha kısa sürede hizmet verme şansımız olacak. Burada tam anlamıyla ekip uyumu gerektiren bir iş yapıyoruz. Arkadaşlarımız da zor şartlarda hatta canı pahasını bu işi yürütüyorlar." dedi.

"HATLAR GEREKSİZ YERE MEŞGUL EDİLİYOR"

Albayrak’ın sözlerine destek veren Zonguldak 112 Acil Hizmetler Şube Müdürü Barış Fidan ise hatların gereksiz yere meşgul edinmesinden yakınarak, "Günlük vaka sayımız 85 ile 110 arasında değiştiği düşünülürse ortalama yüz çağrıya gelmesi gerekirken 3 bin çağrı geliyor. Sağlık hizmeti dışında bir takım görüşmeler yapılmak isteniyor. Halkımızdan ricamız ambulansa özellikle ekiplerimize yardımcı olmalarıdır. Burada çok önemli bir ekip işi yapıyoruz. Arkadaşlarımız çoğu zaman iftarını açmadan vakaya çıkıyorlar. Zonguldak arazi yapısı çok engebeli Nagivasyon ekranından sokak diye görünen yerler çok dar bir yapıya sahip olabiliyor. Örneğin Mithat Paşa da Abdullah Bey isminde bir sokak var. Ama gittiğinizde sadece 2 metre genişliğinde 120 metre uzunluğunda bir merdiven olduğunu görürsünüz. Buna rağmen halkımızdan bazen hoş olmayan şeyler işitiyoruz Lütfen bize yardımcı olsunlar." diye konuştu.

"ASILSIZ İHBARI YAPANLAR YARGILANIYOR"

Asılsız ihbarların işlerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Zonguldak Sağlık Müdürü Albayrak, vatandaşları bu konuda hassas olmaya çağırarak şunları söyledi: "Asılsız ihbarlar bize gelen çağrıların önemli bir kısmını oluşturuyor. Halkımızı hassas olmaya devam ediyoruz. Asılsız ihbarlar nedeniyle meşgul edilen hatlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olan hastaya geç ulaşılabilir. Bu numaralar tespit edilip savcılık bünyesinde bu işler yürütülebilir. Ambulanslarımızın ne kadar yol aldığını özetlersek, sadece Bakacakkadı istasyonunda bir ayda 13 bin kilometre yol yaptık. Günde ortalama her istasyonda 100’e yakın vakaya çıkılıyor ve günlük 500 kilometre yol gidiliyor."



memurlar.net