Bakanlık tarafından bir ilk olan açıklamada, bölücüterörörgütü PKK için 'BTÖ' ifadesi kullanıldı.

18 ve 19 Ağustos günleri meydana gelen çatışmalarda 2'si kadın 4 teröristin öldüğü, 1 teröristin teslim olduğu belirtilen İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, sınır ötesi hava operasyonuyla ilgili bilgiler de yer aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın resmiinternetsitesinde teröristlere yönelik operasyonlarla ilgili yapılan açıklama aynen şöyle:

"Güvenlik kuvvetlerimizce son günlerde icra edilen faaliyetlere ilişkin bazı hususların değerli kamuoyu ile paylaşılmasında Bakanlığımızca fayda mülahaza edilmektedir.

17-18 Ağustos 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta bulunan Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin, Sideka ve Metina'daki bölücü terör örgütü kamplarına yapılan yoğun hava ve topçu atışları sonucunda, BTÖ kamplarına ağır zayiat verdirilmiştir. Türk jetlerince söz konusu kamplara ağır bombardıman gerçekleştirilmiş, ayrıca sınırdaki kamplara yoğun topçu atışı yapılmıştır.

18 Ağustos 2011 günü Tunceli'de BTÖ mensuplarıyla Jandarma timleri arasında çıkan çatışmada ise, güvenlik kuvvetlerimizde herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, olay yerinde 19 Ağustos günü yapılan aramada 1 (Bir) kadın BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.
Ayrıca, 18 Ağustos 2011 gecesi, Siirt İli Eruh ilçesi Bilgili Üs bölgesine, bir grup BTÖ mensubunca uzun namlulu silah ve roket mermileri ile yapılan saldırı sonucunda, (1) astsubay ve (1) erimiz şehit olmuş, (3) askerimiz yaralanmış, saldırı sonrası başlatılan operasyon sonucunda 19 Ağustos günü (1) bayan BTÖ mensubu silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Yine, 18 Ağustos gecesi Siirt İli Pervari İlçe merkezinde konuşlu İlçe Emniyet Amirliği ve bitişiğindeki Pervari Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, BTÖ mensuplarınca roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda,(3) sivil vatandaşımız yaralanmıştır.
Olay sonrasında yapılan operasyon neticesinde, 19 Ağustos günü (2) BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Diğer taraftan, bölücü terör örgütü kamplarından ayrılıp kaçan (1) BTÖ mensubu Silopi Jandarmasına teslim olmuştur.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

DHA