GDO


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

GDO

Konu: GDO

  • #1
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik



    GDO





    anadolu’nun tarlalarında, bostanlarında, bağlarında, ovalarında, dağlarında, yaylalarında yaşayan bütün yılanlar, çıyanlar, akrepler bir olacaklar, vatansever bilinçle, sizleri sokacaklar.

    fareler de uyanacaklar.

    siz uyurken...

    kulağınızdan ısıracaklar.

    gdo’ya giriş izni verdiniz.

    tarımı gdo’ya vidaladınız.

    abd tarım bakanlığı ile dünya gdo’lu tohum üretiminin yüzde 71’ini elinde tutan amerikan şirketi monsento’nun etkisiyle, yönlendirmesiyle çıkartılan genetiği değişitirilmiş organizmalar(gdo) yönetmenliği; anadolu’da sadece insanların değil, bütün canlı deseni ve türünün de sağlığını, varlığını tehlikeye attığı için yılanlar, çıyanlar, akrepler ve fareler size diş biliyor olacaklar.

    avrupa çok dikkatli.

    çok temkinli duruyor.

    ince eleyip sık dokuyor.

    ab ülkeleri, “gdo’ya frankeştayn ürün” adını taktı, kılı kırk yarıyorlar. çünkü genetiği değiştirilmiş tohumdan üretilen bitkiler, onlardan elde edilmiş gıdalar; yiyeni yavaşça öldürüyor. usul usul salaklaştırıyor. insanda ve hayvanda organ hasarı, karaciğer yetmezliği, böbrek kifayetsizliği, kısırlık, erken doğum, düşük ne varsa kötü hastalık hepsini bu genetiği değiştirilmiş organizma(gdo) adı verilen ürünler yapıyor.

    tarım bakanlığı titizlenmedi.

    yönetmenliği çıkardı.

    gdo ürünlere giriş izni verdi.

    abd ve şirketleri çok sevindi.

    çünkü türkiye, onlar için çok karlı bir pazar. türkiye abd şirketleri için “genetik modifiye ihracatında 1 milyar dolarlık” (o da şimdilik) bir aç piyasa. türkiye 435 bin tonla abd şirketlerinin ürettiği “en büyük glüten yemi alıcısı” ülke. akp iktidarı ve tarım bakanlığı, gdo ürünlerinin ülkeye girişinde zararı en aza indirmek için gerekli olan “bio güvenlik yasası”nı çıkartmadan, girişe kapı aralayan yönetmenliği yayınladı.

    ve bilin bakalım ne yaptı?

    vatandaşı karanlığa attı.

    bir satıcı kalkıp, sattığı ürünün üsütüne “bu ürün gdo’lu değildir” yazamayacak. sigara paketinin üzerine “seni öldürür” yazılıyor, gıda ürününe yazılmayacak. niçin?yönetmenlik böyle çıktığı için... niçin yönetmenlik böyle çıktı? abd tarım bakanlığı istediği için...

    bu yönetmenlikle; türk tütünü (şark tütünü) nasıl ki amerikan tütünü (virginia tütünü) karşısındaki savaşını yitirdi, nasıl ki bizim anamur muzu, abd şirketlerinin ele geçirdiği şili’nin çikita muzu karşısında iç pazarı kaybetti, anadolu’nun toprakları, tarlaları, bağları, ovaları, yaylarındaki dünyanın en zengin bio-çeşitlilik gösteren yapısı da şimdi türk tütünü ile anamur muzu’nun kaderine ortak edildi. başka hiçbir toprakta yetişmeyen, büyümeyen, gelişmeyen ve adına endemik denilen bitki örtüsü(flora) türkiye’de var. dünyadaki toplam 12 bin 500 endemik türün 2 bin 500’ü türkiye’nin doğasında yüzbinlerce yıldır duruyor fakat türkiye üründe, tohumda ve ilaçta bağımlılık yaratacak gdo’ya kapı aralıyor.

    geri kalmışlığın tarifi var.

    nedir biliyor musunuz?

    elindeki yeraltı, yerüstü kaynağının ve doğal zenginliğinin farkında olmadığı için fakir, işsiz kalan, tembel, miskin yaşayarak; tohumunda, gıdasında bile yabancıya muhtaç olan toplumlara “geri kalmış” diyorlar. trabzon’un şeker su yaylası’nda 2 bin 600 metre yükseklikte evi olduğu için “geleni gideni-olanı biteni gözlemleme imkanına sahip” arkadaşım ekonomi doktoru gazete köşe yazarı dr. şeref oğuz, abd’li, israilli, hollandalı, kanadalı şirketlerin görevlendirdiği uzmanların turist gibi gelip,trabzon’un şeker su ile uzungöl etrafındaki yaylalarında endemik bitki örnekleri toplayıp ve gps ile de koordinat tespiti yaparak geri döndüklerini söylüyor.

    yılanlarla çıyanlar...

    akreplerle fareler...

    vatan bilinciyle uyanacaklar...

    bir gün mutlaka...

    Necati Doğru
    https://haber.gazetevatan.com/...&categoryid=4&wid=108

    Arkadaşlar lütfen bunlara kulak verelim artık.Lütfen...

  • #2
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    kulak vermekten öteye elimizden birşey gelmiyorki ....

  • #3
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik







    öncelikli yapabilceğimiz tek şey bilgilenmektir zaten.olan bitenin farkına varmak.bunun üzerine en iyi yaptığımız şeyi "öğretmeyi" ya da "anlatmayı" denemeliyiz.

  • #4
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    bu ürünleri tarım ve köy işleri bakanına ve ailesine yedireceksin. utanmadan çıkıp gdo mısırda var soyada var domateste olduğunu kim uyduruyor derken bu ülkede ne kadar mısır tüketildiğini soya tüketildiğini bilmiyormu .hayvan yeminde kullanıldığını söylüyor bu hayvanların etinden sütünden kimlerin faydalandığını düşünemiyormu .yurtdışına ihraç ettiğimiz bir çok ürün genetiği bozuk damgası vurulup geri gönderiliyorken bu bakan ne iş yapıyor acep gros marketlerde üretim rezaletini gözler önüne seren organik sebze meyve reyonu açılıyor fiyat yapılarını bir inceleyin bu denli ekonomik güçlük içinde olan bir toplum gidip küçük kutu içindeki 4 domatese 2tl verip alamıyor gdo su ile oynanmış hormonlu yiyeccekleri kurbanlık mahkum gibi almak zorunda bırakılıyor .

  • #5
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik







    bir de yönetmelik var ki rezalet yahu.ne yediğimize de bakamayacağız artık.niyeymiş efendim?ABD öyle istiyor diyeymiş.neden bu ürünleri ithal edecekmişiz ABD istiyor diye canım ne olacağıdı.Biz yönetiliyoruz tamam da bizi yönetenler asıl yönetiliyorlar ve yürütülüyorlar...

  • #6
    teachme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.Mayıs.2009
    Mesajlar
    797
    @teachme







    tohumlarımızın genetiği ile yıllarrrrrrr önceden oynandı köylüye bu tohumları kullanmassan sana kredi veremeyiz diyenler utansın dünki bugünki olay değilki bu organik tohum yokki .bire üç mahsül alacaksın deyip cazip hale getirdiler köylümde oooo çok iyiyimiş çok karlıymış deyip üretti o kimyasal ilaçların içinde kendide zehirlendi farkında değil kanserli hasta sayısının yıllar bazında araştırılması yapılırsa bu işe ne zaman başlandığı az çok ortaya çıkar. tek çıkar yol tarım arazisi alıp organik tohum bulup kendi üretimini kendin yapmak başka yolu yokkk tabi o araziyi alabilecek bütçede herkeste yok.napıcazzzzz hormonlu ve genetiği ile oynanmış sebze meyveleri yemeye devam edicezzz.

  • #7
    ebik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mayıs.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    126
    @ebik







    "biz bi açıdan yırttık belki" denilebilir.aslında tehlikede olan bizden sonraki nesil.

    tabiiki bu birkaç yılın gündemi değil.genetik çalışmaların geçmişi derin.çarazlama yoluyla yapılan döllenmeler filan.tabii şimdi bu gdo lar daha farklı.bilim ve teknolojinin gelişmesiyle genetik çalışmalar çok hızlandı.artık genlerle oynanabiliniyor."gen siparişi" verilecek yakında!

    burda tabiiki mağdur olanlar çiftiler en nihayetinde.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş