Facebook cinayetine ömür boyu

Facebook'tan olay üzerine açıklama geldi: "Tanımadıkça kimseyle buluşmayın"


İngiltere'de 33 yaşındaki bir erkek, internette sosyal iletişim ağı Facebook aracılığıyla tanıştığı 17 yaşındaki genç kızı öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Facebook'a koyduğu genç bir erkek fotoğrafıyla Ashleigh Hall isimli genç kızla geçen Ekim ayında tanışan, daha sonra kızı kaçırarak tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren Peter Chapman, dün hakim önüne çıktı.

Duruşmanın sonunda, asgari 35 yıllık ömür boyu hapis cezasına mahkum edilen Chapman'ın daha önce de tecavüzde bulunduğu ortaya çıktı.

Mahkeme kararının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ashleigh'in annesi Andrea Hall, "ebeveynlerin çocuklarının Facebook kullanımı konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini" söyledi.

Sosyal iletişim ağı Facebook'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi ve "kişiyi tanımadıkça, hiç kimseyle buluşulmaması" tavsiyesinde bulunuldu. Facebook ayrıca, "güvenlik ayarları" olduğunu da anımsatarak, bu ayarların kullanılabileceğine dikkati çekti.

İngiliz basın-yayın organlarının geniş yer verdiği olayla ilgili şimdi ülkede, polisin daha önce fiili tecavüz kaydı olan bir kişiyi takip edip etmediği tartışılıyor.



.ALINTIDIR.