Gaziantep'te eğitim seferberliği


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Gaziantep'te eğitim seferberliği

  • #1
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ



    Gaziantep'te eğitim seferberliği





    Gaziantep'te eğitim seferberliği

    Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olmasına rağmen eğitimdeki başarı sıralamasında ülke genelinin gerisinde kalan Gaziantep'te eğitim seferberliği başlatıldı.

    Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki eğitim başarısında istenilen seviyede olmadıklarını ifade ederek, ilk olarak bu sorunun sebebini belirlemek için çalışmalar başlattıklarını ve ''akademik başarıyı artırıcı çalışmalar yönergesi'' hazırladıklarını söyledi.

    Belirledikleri en temel sorunun ''sınıfların çok kalabalık olması ve öğretmenlerde motivasyon eksikliği'' olarak tespit edildiğini anlatan Serin, ''Çok yoğun göç alan bir iliz, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nüfusumuz 1 milyon 700 bini geçti. Kalabalık sınıflarda eğitim öğretim yapıyor olmak öğretmeni ister istemez bir motivasyonsuzluğa itmiş'' dedi.

    Sınıfların ne kadar kalabalık olursa olsun öğretmenlerin vazifesinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu vurgulayan Serin, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Akademik başarıyı artırıcı çalışmalar yönergesi doğrultusunda komisyonlar oluşturuldu ve şu anda yoğun tempoda çalışıyor. Çalışmalardan herkes memnun. Yaklaşık 14 bin öğretmen, 440 bin öğrencimiz var. Bu kadar büyük bir yapıyla yürüttüğümüz çalışmalar bir iki günde sonuç vermez ama önemli olan doğru bir yola girmektir. Ben ümit ediyorum ki önümüzdeki SBS, YGS ve LYS sınavlarında bu çalışmalar mutlaka meyvesini verecektir.''

    Gaziantep'e Aralık ayında 989 öğretmen atandığına işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Serin, ''Bin tane genç öğretmenin gelmesi eğitim öğretim açısından son derece avantajlı bir durum. 2011 içinde 55 bin öğretmen ataması daha yapılacak. Bu öğretmenlerden 2 bininin kentimize atanmasını bekliyoruz. O zaman öğretmen açığımız kalmayacak'' dedi.

    Serin, öğretmenlerin motivasyonu açısından hizmet içi eğitime de ağırlık verdiklerini ifade etti.

    -2011'DE DERSLİK SAYISI ARTIRILACAK-

    Eğitim seferberliği için 2011'de derslik sayısını artırmayı planladıklarını kaydeden Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, bu konuda ayrılan bütçenin de iki katına çıkarıldığını aktararak, şu bilgileri verdi:

    ''İl Özel İdaresi'nin 2010 yılında bize ayırdığı yatırım bütçesi 14 milyon liraydı. Bunun 11 milyon lirası yatırıma kullanılmıştı. İl Özel İdaresi 2011 yılında eğitim yatırımlarına 23 milyon lira ayırdı. Maliye Bakanlığı'nın ciddi desteği oluyor. Şu ana kadar ilimize toplam 18 milyon lira gönderildi. Maliye Bakanlığı'ndan bu yıl en az 25-30 milyon lira daha bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız da ilimize özel önem atfediyor. Bakanlık bütçemiz geçen yıl 16 milyon lira civarındaydı, bu yıl iki katı olacağını tahmin ediyorum. Bu yıl en az 1000 derslik yapacağız. Bu desteklerle şimdi 13 ilköğretim okulunun ihalesini yaptık, inşaatları devam ediyor. 3 ortaöğretim kurumunun da ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde 7 ilköğretim okulunun daha ihalesine çıkacağız. Hayırseverlerimizin de yapacağı okullar ile 1000 derslik sayısını çok aşacağız. Derslik ihtiyacımızın 3 bin civarında olduğunu düşündüğümüzde, önümüzdeki iki yılda bu problemi çözeceğiz.''

    Ekrem Serin, sanayi ve ticaret şehri olan Gaziantep'in uzun vadede bir eğitim öğretim merkezi olmasını da istediklerini vurguladı.

    Eğitim kampüsü projesinin hazırlandığını, okul öncesi eğitim oranını iki yılda yüzde 100'e çıkaracaklarını ifade eden Serin, bu yıl 13 anaokulu yapılacağının bildirerek, ''Eğitim öğretim ülkemizin en önem vermesi gereken konudur. Herkesin bize destek olması lazım'' diye konuştu.

    ZAMAN

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürler

  • #3
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    teşekkürler canım..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. gaziantep te iş arayanlarr
      Konu Sahibi yorgan Forum PERSONEL ARAYANLAR
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 10.Ağustos.2014, 14:56
    2. Gaziantep
      Konu Sahibi fundalika Forum HANGİ OKULDA GÖREVLİSİNİZ
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 10.Ekim.2012, 09:59
    3. gaziantep ıslahiye
      Konu Sahibi TUANAbebisim Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Şubat.2012, 01:42
    4. gaziantep seminer
      Konu Sahibi gülcan31 Forum SEMİNER TALEPLERİNİZ, İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Aralık.2011, 13:22
    5. gaziantep de seminer var mı?
      Konu Sahibi mayıs Forum SEMİNER TALEPLERİNİZ, İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 05.Mayıs.2011, 01:22

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş