Almanya'da bir kreşte, küçük çocuklara Irak'taki Ebu Garib cezaevi skandalını anımsatan akıl almaz işkenceler yapıldığı ortaya çıktı.

Saksonya'daki Sonnenkäfer adlı kreşte çocukların zorla beslendikleri, üzerlerine dışkı sürüldüğü ve kendi kusmuklarını yemeye zorlandıkları ortaya çıktı.

Çocuklara bu işkenceleri yaptığı belirlenen kreş görevlisi 53 yaşındaki Ramona R. ve 48 yaşındaki Ilona S. tutuklandı. Mahkemeye çıkartılan kadınlar, çocuklara işkence ve kötü muamele etmek, döverek yaralanmalara yol açmakla suçlanıyor.

Yaşları 1 ila 3 arasında değişen savunmasız miniklere bu işkenceleri yaptıkları belirlenen iki kadın, sessiz olmaları için çocukların ağızlarını da bantlamış.

Korkunç olay diğer iki görevlinin ihbarıyla ortaya çıktı. Kreşte yarı zamanlı olarak çalışan 39 yaşındaki Katrin S. polise bir çocuğu dışkı içinde bulduğunu ve Ramona R.'nin çocuğun bunu kendi kendine yaptığını öne sürdüğünü anlattı.

Kadınların çocuklara sürekli olarak bağırdığını anlatan Katrin S., kimsenin çocuklara sarılmasına ya da ağladıklarında kucağa alınmalarına izin verilmediğini de söyledi.

Korkunç olayların bir başka tanığı Katrin'in yine kreşte çalışan arkadaşı Kerstin B. idi. Kerstin B. de polise verdiği ifadesinde "Daha ilk günümde zorla beslemeye şahit oldum. Yemekleri doldurup ağızlarını açmalarına izin vermiyorlardı. Çocuklar ağlıyordu. Bu her gün bu şekilde oluyordu. 13 çocuktan beşi zorla beslenmeye maruz kaldı" diye konuştu.

Kerstin B., çocuklardan birinin bu zorla yedirilmeye çalışırken kustuğunu ve Ilona S.'nin çocuğu kendi kusmuğunu yemeye zorladığını da söyledi.

Sessiz kalma haklarını kullanan iki kadının ağır hapis cezalarına çarptırılmaları bekleniyor.