28. İstanbul Kitap Fuarı Açıldı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

28. İstanbul Kitap Fuarı Açıldı

  • #1
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU



    28. İstanbul Kitap Fuarı Açıldı





    28. İstanbul Kitap Fuarı Açıldı

    31.10.2009


    TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 31 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı, 31 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 12.00’de TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Herman P. Sprujit, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Çetin Tüzüner, TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Muammer Yıldız, 28. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Cevat Çapan, 19. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Sayın Muhsin Kut ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Ünal tarafından açıldı.



    Yurt içi ve yurt dışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarı’nda uluslararası etkinliklerin yanı sıra söyleşi, panel, şiir dinletisi, atölye ve çocuk aktiviteleriyle birlikte 297 etkinlik düzenleniyor.

    Uluslararası Salon

    Fuarda bu sene okurları karşılayacak önemli bir yenilik ilk kez açılan Uluslararası Salon’dur. 27 ülkeden 62 yayıncı, editör ve yayıncılar birliği temsilcilerinin yer alacağı Uluslararası Salon, fuarın ilk dört günü 31 Ekim-3 Kasım 2009 tarihlerinde, 11.00-18.00 saatleri arasında açık kalacaktır. Uluslararası Salona bu sene ilk kez Avrupa Kültür Merkezleri: Fransa, Finlandiya, İspanya, Hollanda, Romanya, Yunanistan, İsveç, İsviçre ve İtalya ortak bir standla katılırken, salonun diğer katılımcıları Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Venezüela Bolivar Cumhuriyeti, Romanya ve Fransa’dan yayıncılar ve editörlerden oluşuyor.

    Bağımsız bir edebiyat topluluğu olan Literature Across Frontiers ise Bask, Çek Cumhuriyeti, Galler, Estonya, Macaristan, Katalonya, Litvanya, Letonya, İskoçya, İrlanda, Polonya, Portekiz ve Slovenya’yı temsilen fuara katılıyor.

    Uluslararası salon içinde bulunan Forum alanı dört gün boyunca çok sayıda yazarı ağırlayacak ve sektörel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Salon içinde ayrıca çevirmenlerin bir arada olacağı çeşitli çeviri etkinliklerinin düzenleneceği bir buluşma noktası olarak Çeviri Merkezi de bulunacak.

    Kitapseverlerin katılımına açık olan Uluslararası Salon kapanış günü olan 3 Kasım 2009 Salı akşamı saat 18.00’e kadar ziyaret edilebilir.

    Eğitim ve Kaynak Kitaplarla Sınava Hazırlık Yayınları Salonu

    Fuarın diğer bir yeniliği ise kitap fuarı süresince açık kalacak olan “Eğitim ve Kaynak Kitaplarla Sınava Hazırlık Yayınları” Salonu. 6 numaralı holde okurları karşılayacak olan salon fuar süresince ziyaret edilebilir.

    Fuarın Yabancı Yazar Konukları

    28. İstanbul Kitap Fuarı yurt dışından çok sayıda yazar, şair, eleştirmen ve çevirmeni ağırlamaya hazırlanıyor. İstanbul Kitap Fuarı’nın yurt dışından söyleşi ve imza günlerine katılmak üzere 51 yazar konuğu var.

    Türkiye’de uzun zaman çok satanlar listesinde yer alan kitapların yazarı Adam Fawer bir söyleşi ve ardından imza saatiyle Türkiye’den okurlarıyla ilk kez 31 Ekim Cumartesi günü fuarda bir araya gelecek.

    Türkçe’de özellikle harem ve padişah eşleri üzerine yazdığı romanıyla tanınan Amerikalı yazar Ann Chamberlin 7 Kasım 2009 Cumartesi günü okurlarıyla söyleşide bulunacak. Fuar’ın Amerikalı bir diğer konuğu ise yazar-senarist Richard Price. Senarist Richard Price da 7 Kasım 2009 Cumartesi günü bir panelde konuşmacı olarak yer alacak.

    Mısır’da kadın hareketiyle ilgili önemli çalışmalar yapan ve muhalif kişiliğiyle tanınan Naw-al El Saadawi 1 Kasım 2009 Pazar günü fuarda olacak.

    Fuar’ın bir diğer konuğu ise David Gibbins’tir. Gibbins 31 Ekim Cumartesi 2009 tarihinde imza günüyle okurlarıyla buluşacaktır.

    Fransa’da yaşayan yazar Olivier Rolin gelmesi netleşen diğer isimler arasında. Yazar, açılış günü olan 31 Ekim 2009 cumartesi günü fuarda Türkiye’den okurlarıyla söyleşme fırsatı bulacak.

    Türkiye üzerine yaptığı araştırmalar ve haberleriyle tanınan gazeteci-yazar Marc Semo ise Fransız Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak 31 Ekim 2009 Cumartesi günü kitap fuarında Ahmet İnsel ile birlikte panele katılacak. Fransa’dan fuara katılan diğer konuklar arasında şair Michel Cassir ve Gérard Augustin de bulunuyor. Türkiye’den şairlerle bir araya gelecek olan Fransız şairler kendi şiirlerini okuyacakları bir dinletiye katılacaklar.

    Fuar’ın gelmesi netleşen diğer bir konuğu ise Türkiye’de daha çok Latin Amerika üzerine incelemeleriyle tanınan yazar Richard Gott. Uzun yıllar bulunduğu Küba ve Latin Amerika’da araştırmalar yapan Richard Gott 1 Kasım 2009 Pazar günü fuarda okurlarıyla buluşacak.

    Türkçe’de Avrupa tarihi üzerine yazdığı araştırmalarıyla tanınan Hollanda’lı yazar Geert Mark ise 1 Kasım 2009 Pazar günü fuarda okurlarıyla bir araya gelecek.

    Kübalı yazar-şair- kadın aktivist Nancy Morejon, Küba’dan davetli olarak geleceği fuarda Afrika ve İspanyol kültürlerinin Küba kimliğine etkileri üzerine söyleşiye katılacak.

    Romanya Kültür Bakanlığı’nın davetlisi olarak İstanbul Kitap Fuarı’na katılan yazarlar Gabriella Chifu ve Dan Cristea Modern Romanya Edebiyatı üzerine düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer alacak.

    Bu sene ana teması “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olarak belirlenen kitap fuarına çok sayıda çevirmen de katılıyor. Bunlar arasında Avrupa Çevirmenler Birlikleri Federasyonu Başkanı Martin de Haan, Maureen Freely, Hanneke van der Heijden, Ingrid Iren ve Rafael Carpintero bulunuyor.

    Ayrıca Tanpınar Festivali kapsamında Türkiye’de bulunan Carme Riera, Cristina Fernandez Cubas, Bernardo Atxaga, Valter Hugo Mae, Ingo Schulze, Olga Tokarczuk, Jessica Lutz, Owen Mathews, Frank Westerman, Alek Popov, Norman Manea ve Dan Lungu fuarın diğer konukları arasında.

    Fuar’ın İtalya’dan gelen konuğu ise Türkiye’de Atatürk üzerine yazığı kitabıyla tanınan Fabio L. Grassi’dir. Fuara Rusya’dan katılacak olan Dina Rubina ise açılış günü Çeviri Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak.

    Fuarın 31 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılacak açılış törenine Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Herman P. Sprujit de katılıyor. Sprujit törenin ardından uluslar arası kitap fuarları ve yayıncılık sektörü üzerine bir panelde konuşmacı olarak yer alacaktır.

    Word Express Edebiyat Okuması Yolculuğu’nun son ayağı ise İstanbul’da yapılıyor. Genç 20 yazar ve şairden oluşan proje kapsamında Adisa Basic (Saraybosna), Netalie Braun (İsrail), Christos Chryssopoulos (Yunanistan), Aleksandra Dimitrova (Makedonya), Milan Dobricic (Sırbistan), Adela Greceanu (Romanya), Anahit Hayrapetyan (Ermenistan), Uri Hollander (İsrail), Ivan Hriston (Bulgaristan), Katerina Illiopoulov (Yunanistan), Igor Isakovkski (Makedonya), Cladiu Komartin (Romanya), Mirt Komel (Slovenya), Owen Mortell (Galler), Roman Mundair (İskoçya), Makro Pogacar (Hırvatistan), Mina Simic (Hırvatistan) ve Ognjen Spahic (Sırbistan) 3 Kasım 2009 Salı günü fuarda okuma etkinliği yapacak.

    Fuar’ın Sergileri

    28. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Cevat Çapan’ın yaşamından fotoğraflardan oluşan “Uzaktan Yakına Cevat Çapan” sergisi üst kat ana fuayede fuar süresince gezilebilir.

    Fuar’ın bir diğer önemli sergisi ise “Kültür Yaşamında Öncü Bir Girişimci: Mustafa Kemal Ağaoğlu” sergisidir. Ağaoğlu Yayınevi’nin, Yazarlar ve Çevirmenler Yayın Üretim Kooperatifi YAZKO’nun kurucusu ve başkanı, Bilim, Kültür, Sanat Kurumu BİLSAK’ın kurucusu ve yöneticisi Mustafa Kemal Ağaoğlu ölümünün 10. yılında İstanbul Kitap Fuarı’nda bir sergi ve panelle anılacak.

    Fuar’da 6 no’lu salonda küratörlüğünü Jülide Bigat’ın yaptığı fotoğraf sanatçıları Uğur Ataç, Muhsin Akgün ve Adil Gültekin’in objektifinden Modalıların fotoğrafları “Modanın Yüzü” sergisi düzenlenecektir. Bu salonda gerçekleştirilen bir diğer sergi ise Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı’nın düzenleyeceği Geleneksel Türk Kitap Sanatları’ndan oluşan “Bugünün Ustaları 2009” sergisidir.

    Fuarda ayrıca Rahmi M. Koç Müzesi “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar” sergisi de 6 no’lu salonda ziyaret edilebilir.

    Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan olurken ana teması “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olarak belirlenmiştir. Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuar giriş ücreti 5 tl’dir. 28. İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2009 – 19. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilmektedir.

    Saygılarımızla,

    TÜYAP A.Ş

  • #2
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Teşekkürler canım bilgilendirme için..
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #3
    Arz
    Arz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    harikalar diyarı...
    Mesajlar
    7,853
    @Arz







    İstanbulda yaşıyor olsaydım hiç kaçırmazdım..izmir ayağına gidecektim geçen sene aksilik oldu

    Fuarda ayrıca Rahmi M. Koç Müzesi “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar” sergisi de 6 no’lu salonda ziyaret edilebilir.


    sergiyi gezmek isterdim
    teşekkürler canım benim
    En güzel şeylerden biri unutmak . Unuttum gitti lafı vardır. Unutulan şey gider hakikaten. Solar, üzerine su serpilmemiş sebzeler gibi porsur. Çocuk gibi kalırsın. Bugünü bilirsin. Bazı şeyleri hatırlayamıyorum, en azından duygusunu. Temize çekmişim defterleri. Temizim. Herkes unutsa, hep yeniden başlansa. Çünkü her şey değişiyor zaten. Unutmamak demode oluyor bir şekilde . . .

  • #4
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Alıntı Arz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda yaşıyor olsaydım hiç kaçırmazdım..izmir ayağına gidecektim geçen sene aksilik oldu

    Fuarda ayrıca Rahmi M. Koç Müzesi “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar” sergisi de 6 no’lu salonda ziyaret edilebilir.


    sergiyi gezmek isterdim
    teşekkürler canım benim
    Arzucuğum, İzmir en şanslı illerden bence, yılın en güzel ayında, nisan ayında yapılıyor izmir'de kitap fuarı. benim en sevdiğim mevsim olan ilkbaharda... gerçi kıştan çıkınca herkes kendini dışarı atıyor ve okuma oranı çok azalıyor o aylarda ama bu yılda 17-25 nisan arası 15. İzmir kitap fuarı yapılacak, gel sen bu yıl beraber gideriz

  • #5
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    okulumuz bu hafta fuara gezi düzenliyor ancak malum H1N1 virüsünden korktuğum için gitmeyi düşünmüyorum... (daha çok meva'nın hasta olmasından endişe ediyorum)
    ilk kez kaçırmış olacağım
    inşaallah seneye gidebilirim

  • #6
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Alıntı emineturantunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okulumuz bu hafta fuara gezi düzenliyor ancak malum H1N1 virüsünden korktuğum için gitmeyi düşünmüyorum... (daha çok meva'nın hasta olmasından endişe ediyorum)
    ilk kez kaçırmış olacağım
    inşaallah seneye gidebilirim
    haklısın canım, en sevdiğimiz aktiviteleri yapamaz hale geldik, duruma bak...

  • #7
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    Alıntı meltemyn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın canım, en sevdiğimiz aktiviteleri yapamaz hale geldik, duruma bak...
    malesef canım ...

  • #8
    Seda_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Nisan.2009
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    5,043
    @Seda_







    Pff İstanbulda olmak vardı şimdi ya.. Bursada olduğunda son kuruşuma kadar harcadım burda olanı merakla bekliyorum

    .....
    ....
    ...
    ..
    .

  • #9
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    fuarın gelmesini bekleyemeyeceğim, bu hafta sonu d&r a sağlam bir yatırım yapacağım

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. MAVİ YUNUS Okul Öncesi 29. TÜYAP Kitap Fuarı'nda!
      Konu Sahibi Mavi Yunus Okul Öncesi Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 07.Ekim.2010, 20:43
    2. Evlilik Dünyası 2010 fuarı açıldı!!!
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Şubat.2010, 15:04
    3. TÜYAP 28. İstanbul Kitap Fuarı
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 28.Ekim.2009, 23:24
    4. Kocatepe Kitap Fuarı
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 01.Eylül.2009, 06:07
    5. 14.İzmir Kitap Fuarı
      Konu Sahibi Arz Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Nisan.2009, 22:17

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş