Anoreksi yüzünden 30 kiloya kadar düşen kadını, babasının gösterdiği fotoğrafı kurtardı.

Sadece 30 kilogramlık ağırlığı, kırışmış derisi, içeri göçmüş gözleri ve incelen saçları onu kendi yaşının iki katındaki kadınlar gibi gösteriyordu.
Ancak Samantha Smith, hala anoreksi yüzünden ölüme yaklaştığını reddediyordu. Arkadaşları ve ailesinden gelen, düzenli yemek yemesine yönelik çağrıları sürekli reddeden kadın, en sonunda babası sağlıklı günlerindeki bir fotoğrafıyla, 30 kiloluk bir fotoğrafını yanyana koyunca korkunç gerçeği farketti.

Gördüğü fotoğraf sayesinde tehlikeli derecede zayıfladığını farkeden Samantha, sağlığına kavuşmaya karar verdi.

16 ay boyunca düzenli çektiği fotoğraflarıyla kendisini yemek yemeye motive eden kadın, sağlığına kavuştuktan sonra fotoğraflarını paylaşıma açarak, insanlara anoreksinin ne denli tehlikeli olduğunu gösterdi.
"Okuduğum bir makalede, yeşil çayın sizi incelteceği yazıyordu. Ben de günde iki bardak içmeye başladım ve iki ay içerisinde 10 kilo kadar verdim. Kendimi mükemmel hissediyordum, daha fazla içmeye başladım, ta ki günde 20 bardak içmeye başlayana dek." diyen Samantha, günde sadece 800 kalori alıyor ve uyarı işaretlerini görmezden geliyordu: "Yeni halimle gurur duyuyordum"
2007 yılında, 36. yaşgününde 35 kilogram gelen Samantha'nın saçları dökülmeye başladı. Ertesi yıl 31 kilonun da altına düşen kadın, alışveriş torbasını bile kaldırabilecek güce sahip değildi.
Bu sırada babası kendisine eski ve yeni halinin fotoğraflarını gösterince içinde olduğu tehlikeyi anlayan kadın, ailesinin de desteğiyle hastalığını yendi.


milliyet