Terörle mücadelede yeni önlem planı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Terörle mücadelede yeni önlem planı

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Terörle mücadelede yeni önlem planı





    rtan terör olayları sonrasında terörle topyekün mücadeleye giren hükümet, mücadelenin sivil ayağında yeni çalışmalara imza atıyor. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, terörle mücadelede kamusal iletişim ve bilimin etkin kılınabilmesi için terörle mücadele stratejisi ve eylem planı hazırladı. Uluslararası ayağı da olan plan 5 maddeden oluşuyor:
    DOĞRU BİLGİ AKIŞI: Terörle mücadelede en önemli unsurlardan birisi dünyaya sorunu doğru bir dille anlatmak. Batı basınında PKK'yı meşrulaştırıcı yazıların çıkmasına engel olmak. Önde gelen dergi ve gazetelerdeki önemli kalemlerle temas kurulacak. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'den destek alınacak. Avrupa Konseyi Terörizmin Önlenmesi Sözleşmesi, Türkçe ve İngilizce kitap haline getirilerek dağıtılacak.
    BİLİMSEL DESTEK: Terörle ilgili yurtiçi ve yurtdışında bilimsel çalışmalar yapılacak. Çalışmalar terörle mücadelede toplumsal algıyı ölçmek için saha araştırmalarıyla desteklenecek. Bir yandan ulusal, bölgesel ve küresel bazda yayınlanan rapor ve bilimsel çalışmaların envanteri çıkarılıp takip edilirken, bir yandan da diğer ülkelerin deneyimleri incelenecek.
    VATANDAŞA EKRANDAN MESAJ: Vatandaşların bilgilendirilmesi için spot filmler hazırlanacak. Türkiye'nin 30 yılda kaybettikleri, terör örgütünün amacı anlatılacak. Hazırlanacak yayınlar 2011 yılı Terörle Mücadele Raporu'yla desteklenecek.
    KANAAT ÖNDERLERİ UNUTULMAYACAK: Toplumla ilişkilerde kanaat önderlerinin etkili gücü kullanılacak. Doğu ve Güneydoğu'daki illerde toplumun saygı duyduğu isimlerle görüşme ve toplantılar yapılarak fikir alışverişinde bulunulacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla yakın temas kurulacak.
    İSTİHBARATA STRATEJİK ANALİZ: Türkiye'deki istihbarat örgütlerinin bilgilerini kıymetlendirmek için Müsteşarlık bünyesinde oluşturulan İstihbarat Değerlendirme Merkezi çalışmaya başlayacak. İstihbarat kuruluşlarından gelen bilgilerin analiz ve kıymetlendirmesi yapılacak.

    Kardelen Elif'in babasına "Devlet Övünç Madalyası"
    Hükümet, Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarından 39'u gazi, 38'i de şehit yakını olmak üzere toplam 77 kişiye "Devlet Övünç Madalyası" verecek. Ödül alacak isimler arasında 22 Haziran 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan araca yapılan saldırı sonucu şehit olanların aileleri de bulunuyor. Kamuoyunun zihnine "Kardelen Elif" olarak kazınan Elif Bölük'ün eşi Çağlar Bölük'ün babası Salih Bölük'e de madalya takılacak. Şehit eşi Elif Bölük, cenaze töreni sırasında "Ben de Kürdüm. Size mi kaldı hakkımızı savunmak. Bu bayrak inmesin hiç" diyerek dile getirmişti. İçişleri Bakanlığı'nın teklifi üzerine 8 Temmuz'da Bakanlar Kurulu'nda alınan karar dünkü Resmi Gazete'de de yayınlandı. Devlet Övünç Madalyası alacak isimler arasında 10 Haziran 2010'da Tunceli'de Sikorsky tipi helikopterin düştüğü kazada şehit olan Yarbay Levent Tabak, Üsteğmen Murat Saraç ve Astsubay Kamil Tuna'nın aileleride bulunuyor.
    ALINTI

  • #2
    erzincank - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Ekim.2010
    Nereden
    erzincan
    Mesajlar
    5,492
    @erzincank







    düşünce güzel ama ne kadar fafdalı olacak zaman gösterecek

    "Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdırlar.Zamanınızı ve neşenizi çalarlar."(Goethe)

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Ekmek israfına CD'li önlem
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2013, 03:35
    2. 2011 TERÖRLE BAŞLADI !!!!!!!
      Konu Sahibi TURKUAZ-E Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 03.Ocak.2011, 16:36
    3. İntihara mavi önlem
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Aralık.2009, 22:03
    4. PİKA NEDİR, NASIL ÖNLEM ALINIR?
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum Bilinçli Anne-Baba Olma Rehberi
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Kasım.2009, 20:58
    5. Okul öncesi için önlem alın talimatı
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 24.Haziran.2009, 15:10

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş