İstanbul Emniyeti'nin nezarethanesine konan 2 uyuşturucu satıcısı, demirleri büküp ellerini kollarını sallayarak kaçtı

Önder ŞUŞOĞLU

Türkİye'nİn en korunaklı nezarethanelerinden olan, 24 saat kamerayla izlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüklerinin kullandığı ortak nezarethaneden şoke eden bir firar yaşandı. İki uyuşturucu satıcısı, nezarethanenin demirlerini büküp kaçmayı başardı.

Önemli suçluları ağırlayan nezarethane, Kaçakçılık Şube Müdürlükleri'nin kullandığı B Blok'un bodrum katında bulunuyor. İddialara göre İstanbul Narkotik polisi, pazar günü iki uyuşturucu satıcısını gözaltına alarak nezarethaneye koydu. İki satıcı nezarathanenin demirlerini büktükten sonra koridora çıktı. Daha sonra nöbetçi polislerin bulunduğu bölümün arka tarafından dolanan 2 kişi bir üst kata çıkmayı başardı.

Uyuşturucu tacirleri, buradan B Blok girişine ulaştı, kapıyı açıp Emniyet'in bahçesine çıktı. Dış kapıda nöbet tutan Hassas Korumalar Şube Müdürlüğü'nden görevli bir polis memuru, şüphe üzerine firarilerden birini yakaladı. Diğer şüpheli ise kaçarak izini kaybettirdi.

2 POLİS AÇIĞA ALINDI

Yaşanan olay Emniyet'te büyük bir şaşkınlık ve deprem etkisi yarattı. Pazar akşamı toplanan üst düzey müdürler konuyu İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a iletti. Çapkın'ın talimatıyla nezarethanede çalışan iki polis memuru açığa alındı. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı. Kaçan zanlının yeniden yakalanması için Narkotik Şube Müdürlüğü polisleri çalışma başlattı.

KAMERA KAYDETTİ

Oldukça modern olan nezarethaneler 3 yıl önce açılmıştı. Zanlıların kaçtığı bölümde kamera sistemi bulunuyor. Olay anında da kameraların kayıtta olduğu öğrenildi.

BARONLARI AĞIRLADI

İSTANBUL Narkotik Şube Müdürlüğü, Türkiye çapında önemli operasyonlara imza atan bir birim. Firanın yaşandığı nezarethane ise, ünlü baronları, çete liderlerini ağırladı. Kısa bir süre önce Habib Kanat da aynı nezarethanede kalmıştı. Ergenekon zanlılarının da aynı kattaki nezarethanelerde kaldığı biliniyor.




-memurlarnet-