Prof. Dr. Şişman, Uşak Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunun açılmasıyla ilgili teklifin Yüksek Öğretim Kurulunca (YÖK) kabul edildiğini söyledi.

Bu okulun Türkiye'de sadece 11 üniversitede açıldığını, Uşak Üniversitesinin bu üniversiteler arasında yer almasının sevindirici olduğunu kaydeden Şişman, şöyle konuştu:

''Uzaktan eğitimle öğrenci sayımızda ciddi artış olacak. Bu yıl sadece işletme yönetimi bölümüne öğrenci almayı hedefliyoruz ancak önümüzdeki yıllarda çok sayıda bölüm açacağız. 9 bin öğrenciye uzaktan eğitim vermeyi hedefliyoruz... Birkaç yıl içerisinde bu hedefimize ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.''

Uzaktan eğitimle öğrencilerin okula uğramadan eğitim alacağını, sadece sınav dönemlerinde okula geleceğini ifade eden şişman, şunları kaydetti:

''Öğrenci sayımız 9 binlere çıktığında bu öğrenciler sınav dönemi kentimize gelecek ve burada konaklayacak, kentten alışveriş yapacak, ekonomik değer oluşturacak. Kısa süre bile olsa binlerce kişi kentimizi tanımış olacak. Kentimizde yaşayan insanlar bu avantajı en iyi şekilde kullanmalı. Uzaktan eğitimde Türkiye'nin en iyileri arasında yer alacağımızı düşünüyoruz. Altyapı çalışmalarımız tamamlandı.''


(alıntı)