KPSS' DE ÖĞRETMENLER İÇİN AYRI SINAV GÜNDEMDE


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KPSS' DE ÖĞRETMENLER İÇİN AYRI SINAV GÜNDEMDE

  • #1
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen



    KPSS' DE ÖĞRETMENLER İÇİN AYRI SINAV GÜNDEMDE





    HER BRANŞA AYRI SINAV

    KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınav yapılması yönünde çalışmalar başlattı.


    Akşam'ın haberine göre, Bakan Nimet Çubukçu, "Öğretmen yeterliliği sınavının MEB tarafından yapılması gerek. Çünkü beden öğretmeninin KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamış" dedi.


    KPSS SKANDALINA RADİKAL ÇÖZÜM

    KPSS'deki kopya skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için ayrı sınavın gündeme alınması konusunda çalışmalar başlattı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğretmen yeterliliklerini belirleme konusunda KPSS'nin yeterli olmadığını ve öğretmenler için milli Eğitim Bakanlığı'nın bir sınav yapması gerektiğini söyledi.

    KPSS DOĞRU SONUÇ VERMİYOR

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının KPSS sınavına girmesini çok doğru bulmadığını söyledi. Çubukçu, sözlerine şöyle devam etti: "KPSS 1999 yılından itibaren uygulanıyor. 11 yıl önce bu doğru bir uygulama olabilir ama bugün geldiğimiz noktada öğretmenlikte KPSS'nin yeteri kadar ölçme ve değerlendirme de doğru sonuçlar verdiğini düşünmüyorum. Açıkcası KPSS değil ama bir öğretmen yeterliliği belirlemek ve bu sınavın MEB tarafından yapılması daha doğru. Elbette objektif kurallara bağlı olarak bu sınav yapılmalı."

    DERSHANELERE GİDİYORLAR

    Bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin kafi olacağını söyleyen Çubukçu, "Bireysel öğretmenlik, fizik öğretmeni, beden öğretmeni gibi alanların KPSS'yi geçmesi mümkün değil. Çünkü o alanla hiçbir eğitim almamışlar. Ayrıca bunun için bir çaba sarfediyorlar, dersaneye gidiyorlar, mücadele ediyorlar. Doğrusunu isterseniz bir öğretmenin kendi alanında yeterliliğinin ölçülmesinin ben kafi olacağını düşünüyorum. Bu konuda da çalışmalarımız var" dedi.

    HER BRANŞA AYRI SINAV

    Milli Eğitim Bakanlığı kendi bünyesinde bulunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yapacağı sınavla öğretmen adayları alımında uygulanacak puanların belirlenmesini planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her branş için alacağı öğretmenleri ayrı sınava tabi tutmayı planlıyor.

    Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile birçok kamu kurum ve kuruluşunun sınavlarını yapıyor.


    *Haber mynet' ten alınmıştır.

  • #2
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen







    KPSS sınav sorularının çalındığı iddialarından sonra komisyonla ilgili iddialar da ÖSYM'yi karıştırdı. AKŞAM'ın haberi üzerine harekete geçen ÖSYM hem soruları iptal etti hem de komisyonu lağvetti

    KPSS sınav sorularını hazırlayan komisyonun üyelerinden Gönül T.'nin, KPSS'ye hazırlık kursu veren bir dershanenin sahibi olduğunun ortaya çıkması, ÖSYM yönetiminde adeta şok etkisi yarattı. Bu gelişmenin ardından durumu değerlendiren ÖSYM, KPSS sınav sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun tüm üyelerinin 'lağvedilmesi' kararı aldı. Önümüzdeki süreçte yapılacak ilk KPSS sınavının soruları, yeni oluşturulacak sınav komisyonu tarafından hazırlanacak.

    YENİ KOMİSYON

    AKŞAM'ın gündeme getirdiği YÖK Denetleme Kurulu'nu şoke eden gelişme üzerine YÖK ve ÖSYM'de kapsamlı bir çalışma başlatıldı. YÖK ve savcılığın koordinasyon halinde olduğu ifade edildi. ÖSYM'de Daire Başkanı Mustafa T.'nin soru hazırlama komisyonunda görev yapan eşi Gönül T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanesi olduğunun ortaya çıkması üzerine, soruşturma derinleştirildi. Mustafa. T. ve eşinin açığa alınmalarının gündemde olduğu kaydedildi. Çiftin mal varlığı da inceleme altına alındı. KPSS sorularını hazırlayan 7 kişilik komisyonun üyelerinin tümünün değiştirilmesine de karar verildi.

    PERSONELE TARAMA

    YÖK Denetleme Kurulu ve ÖSYM'deki inceleme kapsamında da sadece KPSS değil diğer KPDS, ÜDS, YGS, ALES gibi çok sayıdaki sınavlarda da soruları hazırlayan komisyon üyeleri inceleme altına alındı. Gönül T. dışında bazı üyelerin dershanede çalıştıkları yönünde bilgiler elde edildiği ileri sürüldü.

    SORULAR DEĞİŞİYOR

    KPSS'de soruların sızdırılması üzerine ÖSYM'de yapılan incelemenin ardından KPSS sorularının yeniden hazırlanması da gündeme geldi. Binlerce sorunun polis tarafından kopyalanması ve bu soruların sızdırılmadığına dair güven kalmaması nedeniyle yeni soruların hazırlanması yönünde görüş birliğine varıldığı ifade edildi.

    MAL VARLIĞI İNCELEMESİ

    ÖSYM personeline ilişkin savcılığın mal varlığı incelemesi de devam ediyor. Bu konuda YÖK Denetleme Kurulu'nun da talebi ile ayrıntılı incelemelerin yapıldığı ve buradan ciddi sonuçlara ulaşılmasının beklendiği kaydedildi. Personelin cep ve işyeri ile ev telefonlarına ilişkin incelemeler de devam ediyor.

    DEVLETTE KPSS KRİZİ

    KPSS skandalına ilişkin sızdırma iddiasının neredeyse kesinlik kazanması, öğretmen alımının ardından devlet memur alımını da durdurdu. Savcılığın sızdırma yapan maili tespit ettiği ve bu konuda ÖSYM üzerindeki incelemesini sürdürdüğü öğrenildi. Soruşturmanın kapsamı ise genişletiliyor. Savcılık ve YÖK'te sadece bu yıl değil, geçmiş yıllarda yapılan KPSS, KPDS, ÜDS gibi sınavların sorularının sızdırılması ihtimalini de araştırıyor.

    VERİLER ÇELİK KASADA

    ÖSYM'deki polisin incelemesinin de dün öğle saatlerinde tamamlandığı ifade edildi. Bu incelemelerde elde edilen veriler ÖSYM dışına çıkarılamadı. Önümüzdeki dönemde KPDS, ÜDS, TUS dahil 12 sınavın olması nedeniyle arasında bu sınavlarda sorulacak soruların da bulunduğu veriler özel mühürlü bir kasaya konuldu. Bu kasanın anahtarlarının ise sadece Savcı Şadan Sakınan ve YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak da olduğu kaydedildi.

    ÇUBUKÇU: BİZ HAZIRLAYALIM

    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da soruları hazırlamaya talip olduklarını belirterek, 'Soruları bakanlık kendi yapmalı. Müzik öğretmenine matematik sorusu sorulmamalı. Alanında başarılı olanlar öğretmen olarak alınmalı. Kendi alanında yeterliliği ölçecek sınav istiyoruz' diye konuştu.

    SINAV İPTAL OLACAK MI?

    Son gelişmelerin YÖK ve ÖSYM'den takip edildiği ifade edilirken, zanlılar Baki S. ve Süleyman İ.'nin ifadelerinin ardından sınavın iptal ihtimali de güçlendi.

    Öte yandan YÖK ve savcılıkta sınav sorularının sadece 2010 yılı değil geçmiş yıllarda da sızma şüphesinin oluştuğu öğrenildi. Sızmanın güvenliğe rağmen baskı testislerinden olma ihtimalinin de değerlendirildiği öğrenildi. KPSS sorularının ÖSYM içinden 10 bin dolara sızdırıldığı da iddialar arasında.

    YÖK'ün ÖSYM'de çok sayıda güvenlik açığı tespit ettiği de öğrenildi. KPSS ile ilgili yapılan çalışmalarda soruların güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Denetleme Kurulu'nun 'Kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturmaktadır' tespiti yaptığı öğrenildi.

  • #3
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen







    sorular iptal olunca ne oluyor hangi sorular ya onumuzdeki kpss sorulari mi yoksa temmuz kpss sorulari mi

  • #4
    şubese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Ocak.2010
    Nereden
    türkiye
    Mesajlar
    462
    @şubese







    evet
    çok güzel her branşa kendi branşıyla ilgili sorular sorulsun.niye biz ilgimiz olmadımız alanlara tabi tutuluyoruzve dersanelere para ödüyoruz anlamıyorum.bunu destekliyorum

  • #5
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen







    arkadasim hangisine evet

  • #6
    Sincera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Mayıs.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    186
    @Sincera







    Biri lütfen bana iptal olmuyor desin..
    Deha, İmkansız Zannedilen Mümkünü Görebilmek Demektir... Gemilerin karada da gideceğini bilmek ''Mehmet''lerden birini ''Fatih'' Yapar...

  • #7
    inci25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Ekim.2009
    Mesajlar
    59
    @inci25







    BUDA Bİ ÇÖZÜMMÜ ŞİMDİ YAA O ZAMAN KENDİ ÜNİVERSİTELERİN VERDİĞİ DİPLOMALARINI SINIYORLAR YADA DİPLOMA GEÇERSİZ..BEN MARMARA ÜNV.DEN MEZUN OLDUM ,DEMEKKİ YETERLİYİM ALNIMDAKİ BANA DİPLOMA VERDİLER EE DAHA SINAV YAPIM BENİM ÖĞRETMEN OLUP OLMAYACAĞIM TEKRARDAN MI TAKTİR EDİLECEK YANİ 4 SENE ÖNEMLİ DEĞİL 120 DK MI ÖNEMLİ BUNU GÖRMEK İÇİN..AFEDERSİNİZ YUH!

  • #8
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen







    aslinda diploma notuna gore yerlestirme yapsinlar bence o zaman

  • #9
    ayshen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    942
    @ayshen



    tuhaf bir cumle oldu kusura bakmayin:)





    Alıntı ayshen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslinda diploma notuna gore yerlestirme yapsinlar bence o zaman
    tuhaf bir cumle oldu kusura bakmayin

  • #10
    fbmine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    23.Ekim.2009
    Nereden
    Ceyhan/ADANA
    Mesajlar
    158
    @fbmine







    aslında 2_3 yıldır gündemde bu alan sınavı fakat bir türlü tam olarak dile getirmiyorlardı.Bu kopya olayı MEBin alan sınavı uygulamasına geçişini kolaylaştıracak görünüyor....
    Umut okyanus kadar koca bir derya.Sana bu deryadan küçücük bir damla gönderiyorum.Bu damla,her sabah yüzünü yıkadığın suda,belki gözyaşlarında belki de alınterinde gizlidir...fbmine

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Cevap: 3
      Son Mesaj : 08.Aralık.2011, 18:06
    2. KPSS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI...
      Konu Sahibi burcu09 Forum KPSS GENEL
      Cevap: 10
      Son Mesaj : 02.Kasım.2010, 21:14
    3. KPSS SINAV SONUÇLARI 10 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAKMIŞ...
      Konu Sahibi burcu09 Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 01.Kasım.2010, 18:08
    4. KPSS SINAV YERİ?????
      Konu Sahibi güloş Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 28.Eylül.2010, 23:34
    5. KPSS 2008 SINAV PUANLARI DEĞİŞMİŞ.
      Konu Sahibi tuğra Forum KPSS GENEL
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 03.Eylül.2009, 15:12

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş