Geçtiğimiz yıllarda AB uyum kapsamında zorunlu hale geleceği söylenen okul öncesi öğretmenliği perişan durumda! Verilip de yerine getirilmeyen vaatler; tutulmayan sözler sadece atanamayan okul öncesi öğretmenlerini değil gelecek neslimizi de derinden etkileyecek gibi görünüyor.
4+4+4 yasası uygulamaya geçildiği andan itibaren gelecek yara almakta. Arka plana atılmaya sağlanılan okul öncesi eğitimin aslında geleceğimizin temelini oluşturduğu görmezden gelinmeye sağlanılmaktadır. Bir çocuğun geleceği sosyal ve psikolojik olarak hazırlanabilmesi için eğitimin temelini oluşturan okul öncesi eğitim tamamen arka plana itilmiş durumdadır. Ancak profesyonel olarak eğitim almış öğretmenler çocukların yaratıcılıklarını,demokrasi bilinçlerini,sosyal birey olmanın gereklerini çocuklara öğretmenin hevesindeyken kendileri hayal kırıklıklarına uğradılar.

2013-2023 yılları için belirlenmiş olan 10 yıllık okul öncesi öğretmen ihtiyacı 62 bin olarak belirlenmis olmakta ve bu ihtiyaç Her yıl ortalama 6200 okul öncesi öğretmeni atanması gerekirken bu sayı 2013 yılında atanacak öğretmen kontenjanı 1789 olarak belirlendi.
Bu durum yetkili kişilerin gelecek üzerindeki emellerinin başka boyutlarda olduğunun düşünülmesine yol açıyor. 2013 yılında belirlenen atama sayısıyla birlikte mevcut yönetimin okul öncesi eğitime verdiği önem gün yüzüne çıkmış oluyor. Ancak biz okul öncesi öğretmenleri olarak her insanın yaptığı hatadan özür dileyerek dönebileceğinin ve bunu telafi edebileceğinin bilincindeyiz.

Biz sınıflarda küsen çocuklarabirbirleriyle kucaklaştırarak barıştırırız.
Eğer siz de bizimle tekrar kucaklaşıp barışmak istiyorsanız en azından 5000 atama yapmalısınız... yapmalısınız ki geleceğe verdiğiniz değeri bir kez daha görmek için.

GELECEK NESİLLER İÇİN, OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ ŞUBATTA 5000 ATAMA İSTİYOR...!