Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017-2018 Öğretim Yılı Okul Öncesi – İlkokul – Ortaokul e-Kayıt Sonuçlarını açıkladı. Öğrencilerin gideceği okullar belli olmuş oldu.

Anasınıfına yeni başlayacak öğrenciler, ilkokul birinci sınıfa yeni başlayacak öğrenciler ile ortaokul beşinci sınıfa yeni kayıt olacak öğrencilerin 2017-2018 eğitim öğretim yılında kayıt yaptıracakları okullar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı e-okul kayıt sistemi sonuçlarını açıklayarak öğrenciler ve velilere duyurdu.

ÖĞRENCİLERİN KAYIT OLACAĞI OKULLAR

Öğrencilerin hangi okula kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için e-okul’a giriş yapınız. 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğrenci okul kayıt sorgulama işlemi yaparken gelen ekranda yer alan bilgileri doldurunuz. Öğrencinin T.C. Kimlik No ile Doğum Tarihi bilgilerini girdikten sonra Giriş butonuna basınız. Öğrenci yeni okul kayıt sorgulama işleminden sonra okul öncesi eğitim, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5.sınıf yeni kayıt öğrencinin hangi okulda eğitim öğretim göreceği bilgisini öğrenebilirsiniz.

ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ


e-Okul öğrenci kayıt sistemi adrese dayalı AKS sistemi ile birlikte çalışmaktadır. A ilinde B mahallesinde ikametgah eden bir öğrencinin B mahallesinde okul varken C mahallesine kayıt olması söz konusu değildir. Sistem resmi olarak ikametgahının olduğu mahallede kendisine en yakın okula kayıt yapmasına olanak sağlamaktadır.

ogretmenlericin.com