illi Eğitim Bakanı Ömer Ömer Dinçer, ortalama bir ABD vatandaşının 40 yıl çalıştığı hayatı boyunca 11 kez iş, 4 kez meslek değiştirdiğine dikkat çekerek, "Biz değil meslek iş bile değiştirtemiyoruz." dedi.

Kon TV Ankara Stüdyoları'nda Sinan Burhan'ın Başkent Gündemi programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, gündemle ilgili soruları cevapladı.

Programda öğretmen atamaları ile ilgili soruya da cevap veren Dinçer, şu an 900 bin öğretmen adayı olmasına rağmen bakanlığın üç yılda 126 bin öğretmen alacağını dile getirdi. Konuya dürüstlükle yaklaştığını ve gereksiz yere umut yüklemekten kaçındığını ifade eden Bakan Dinçer, talep ve arz arasında bir uçurumun olduğunu kaydetti. 1980'lerden itibaren iş odaklı eğitimden vazgeçilmeye başlandığını dile getiren Dinçer, ABD'de ortalama bir bireyin ömrü boyunca 40 yıl çalıştığını, 11 kez iş, 4 kez meslek değiştirdiğine dikkat çekti. Bakan Dinçer, Türkiye'de ise değil meslek değişikliği, iş değişikliği bile yaptırılamadığına vurgu yaptı.

Kesintisiz eğitimin Türkiye'de neden ihtiyaç duyulduğu ile ilgili soruya da Bakan Dinçer, değişen ve gelişen dünyada ülkeler arasında rekabetin ve sorunların çözüm yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, eğitim hayatına başlangıçta yapılan tercihi 12 yıl boyunca sabit tutmanın zor hale geleceği baz alınarak böyle karara varıldığını kaydetti. Bakan Dinçer, bu sayede yatay ve dikey anlamda esnekliğin sağlanması için adımlar da atıldığını belirtti. Kon TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan'ın eğitimin kesintisiz olmasının imam hatiplilerin önünü açacağı yönündeki sorusuna Bakan Dinçer, "İmam hatiplilerin önünü açsa ne olur?" sorusuyla cevap verdi.

19 Mayıs törenleri ile ilgili soruya Bakan Dinçer, 19 Mayıs'ın çocuklara asker disiplini ile değil, 19 Mayıs'ı benimseterek kutlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Dinçer, eğitim sisteminin daha önce insanları belli bir kalıp üzerine eğitmek üzerine kurulu olduğunu hatırlatarak, "Demokrasi içselleştirildikçe, insan hak ve özgürlükleri tartışıldıkça daha modern uygulamalarla yer değiştirecektir." dedi.

Erzurum'daki genetik test açıklaması yapan müdürle ilgili de Bakan Dinçer, bu konudaki soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.
ALINTI