30 bin öğretmen beklemeye alındı

ÖSYM, "Şaibe yok" dese de iddiaların yankıları pek sakin olmadı! KPSS'deki soruların çalındığı tartışmaları ÖSYM'nin bağlı olduğu YÖK'ü harekete geçirdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS'de çok kapsamlı araştırma başlattıklarını, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet, İstihbarat birimleri ve uzmanların devreye girdiğini söyledi.

Özcan "En küçük bir ihmal görmemiz durumunda sınavı iptal ederiz" açıklamasını yaptı. Sınav sonuçları ile bir yere yerleşenlerin sınavın iptal edilmesiyle görevlerinden alınacaklarını söyleyen Özcan, ataması yapılan 30 bin öğretmenin de göreve başlama süresinin ay sonuna ertelendiğini açıkladı.


KPSS'DE 350 adayın 120 soruyu da doğru çözmesi ve soruların çalındığı tartışmaları YÖK'ü harekete geçirdi. SABAH'a konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, KPSS için çok kapsamlı araştırma başlattıklarını, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimleri ve bilişim uzmanlarının konuyu araştırdıklarını söyledi. Konunun kısa sürede çözüme ulaşması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ölçme ve değerlendirme uzmanlarının da tek tek inceleme yaptıklarını açıklayan Özcan, "En küçük bir ihmal görmemiz durumunda sınavı iptal ederiz" diye konuştu.


ÖĞRETMEN ATAMALARI AY SONUNA KADAR BEKLETİLECEK

Sınav sonuçlarıyla bir yere yerleşenlerin sınavın iptal edilmesi halinde görevlerinden alınacaklarını açıklayan Özcan, MEB ile yaptığı görüşme sonunda, ataması yapılan 30 bin öğretmenin göreve başlamasının ay sonuna kadar bekletileceğini söyledi. Soruşturmayı ay sonuna kadar bitirmeyi düşündüklerini ifade eden Özcan, "Bu durum yapacağımız sınavlara şaibe düşürüyor. Vatandaşa dürüst şekilde sınav yaptığımızı göstermemiz lazım" dedi

Sınavlar kalkacak

YÖK Başkanı Özcan gelecek dönemde yapılacakları şöyle sıraladı:

Birkaç yıl içinde üniversite sınavı kalkacak.

Üniversiteler bazı bölümler için sınav yapacaklar.

Rektörleri üniversite seçici kurulları seçecek.

Seçici kurulları üniversiteler kendileri atayacak.

İkinci üniversite okumak isteyen 25 yaşın üstündeki kişiler için kolay sınav yapılacak.

Meslek Yüksek Okulları mezunları çalışırken lisans tamamlaması yapacak.

Üniversitelerde İngilizce okutmanlar görev alacak.

Yabancı öğrencilere her türlü olanak tanınacak.

memurlar.net