MÜSİAD Antalya Şubesi üyelerince 65 gün gibi kısa bir sürede yapılan anaokulunu Genel Başkan Ömer Cihad Vardan tarafından açıldı.


MÜSİAD Antalya Şubesi üyelerince 65 gün gibi kısa bir sürede yapılan, 240 öğrencinin eğitim gördüğü 3 derslikli ana sınıfı MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, Resmi kurumların temsilcileri ve MÜSİAD üyelerinin katılımıyla açıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan bugün Mecliste görüşülecek olan 4+4+4 sistemi üzerine sorulan soruları yanıtladı.

Türkiye’nin 2023 vizyonunda ifade edilen Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için önünde bulunan 6 ülkeyi ekonomik olarak geçmesi gerektiğini bunun da bazı olmazsa olmazları olduğu vurgulayan Genel Başkan Vardan, bunları; kamu, yargı ve eğitim reformu olarak sıraladı. 8 yıllık kesintisiz eğitimin ardından getirilen katsayı eşitsizliği nedeniyle ara eleman sıkıntısı çekildiğine işaret eden MÜSİAD Genel Başkanı yeni sistemin bunun önüne geçmesini beklediklerini kaydetti.

Dershanelerin, liseye dönüştürülmesi ve üniversite sınavının kaldırılmasına ilişkin bir başka soruyu da yanıtlayan MÜSİAD Başkanı, “Öğrenciler arasında geçmişten bugüne gelen en iyi üniversitelere girme telaşı ve arzusu nedeniyle, kontenjanların da mahdut olması sonucunda bu dershane sistemi ortaya çıkmıştı. Aslında soruları çok daha hızlı çözme yeteneği vermeye çalışan bu sistemin eğitim anlamında çok fazla bir şey kattığı söylenemez. Son yıllarda üniversitelerin ülke genelinde yaygınlaşması ve zaman içinde de bu üniversitelerdeki eğitim kalitesinin artacak olması sınavların önemini azaltacaktır. Bu da tabiatıyla dershanelere olan ihtiyacı kaldıracaktır. Sayın Başbakan’ın yaptığı dershaneler kapatılacak açıklaması bugünden yarına değil, belli bir plan ve süreç dahilinde olacaktır. Sonuçta çağın şartları ve hakkaniyet ilkesi neyi gerektiriyorsa, onun arkasında oluruz, Biz de dershanelerin genel itibariyle gerekli olmadığını düşünüyoruz. Eğer arzu edilirse dershaneler zaman içerisinde altyapıları muhafaza edilerek liselere dönüştürülebilir” dedi.

İçeride bir süre minik öğrencilerle sohbet eden Genel Başkan, çocuklara gelecekle ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Daha sonra resmi açılış konuşmalarına geçildi. Burada ilk sözü alan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD olarak eğitimi ve özellikle de okul öncesi eğitimi çok önemsediklerinin altını çizerek, başta MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Vardan’dan sonra kürsüye gelen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ta okul öncesi eğitimin önemine işaret ettiği konuşmasında böyle güzel bir eseri çok kısa sürede Antalya Milli Eğitimine kazandıran MÜSİAD’a teşekkür etti.

Yapılan iki konuşmanın ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’a günün anısına bir plaket verdi. Ve daha sonra kurdele kesimi gerçekleşti.


anaokulu artık niye açıyorlarsa malum okulöncesinin aldıkları kararla çökellttiler bu gövde gösterisi neyi kanıtlamak için anlıyamıyorum