Çorum Endüstri Meslek Lisesi'nde kayıt için yardım parası istenmesine veliler tepki gösterdi.

Okul Aile Birliği yetkilileri ise yardımı temizlik ihtiyacının karşılanması için toplandığını açıkladı.

YÖK'ün katsayı düzenlemesinin ardından öğrenci sayısında artış olan Endüstri Meslek Lisesi'nde kayıtlar tüm hızıyla sürüyor. Ancak çocuklarını meslek lisesine kayıt yaptırmak için okula gelen veliler, kayıt parası isteğiyle karşılaşıyor.

Vali Mustafa Toprak'ın "Kayıt parası isteyen olursa beni bulun" açıklamasını hatırlatan veliler, okul idarecilerine tepki gösteriyor.

Kayıt parası istenen velilerden Nurhan B., çocuğunu Endüstri Meslek Lisesi'ne kayıt yaptırmak için geldiğinde Okul Aile Birliği yetkililerinin kendisinden yardım parası istediğini ifade etti.

Nurhan B., "Kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak okula gittik. Buraya gelince ise 100 lira yardım parası istediler. Ben de 3 çocuk okuttuğumu ve yardım yapamayacağımı söyledim. Olmaz deyince 'üstümde 50 lira var onu vereyim' dedim kabul etmediler. Bende oğlumu bir yakınıma gönderip 50 lira borç aldım ve parayı tamamladım. Sayın Vali'miz kayıt parası alınmayacak demişti ama biz bu parayı vermeden kayıt yaptıramadık." diye konuştu.

Kayıt parası istenen velilerden Hamdi Taş ise işçi olduğunu ve kayıt parası verecek durumunun olmadığını anlattı. "Çocuğumun zaten okul masrafları var." diyen Taş, "Okul masrafları yetmezmiş gibi bir de 100 lira yardım istiyorlar. Valiliğe telefon açtık dilekçe ile bize başvurun dediler. Kayıt parası istemeye devam ederlerse çocuğumu bu okula yazdırmayacağım" şeklinde konuştu.

Bazı veliler, çocuklarına derslerde zorluk çıkartılacağı gerekçesiyle basına açıklama yapmaktan kaçındı.

TEMİZLİK HİZMETİ İÇİN YARDIM ALIYORUZ

Okul Aile Birliği Başkanı Adnan Cıdık, kimseden zorla para almadıklarını, maddi durumu iyi olmayanlardan ise yardım istemediklerini söyledi.

Cıdık, okulun masrafları ve ihtiyaçlarını velilere izah ettiklerini ve buna göre yardım topladıklarını ifade etti.

Endüstri Meslek Lisesi'nin Çorum'un en büyük okullarından biri olduğunu hatırlatan Cıdık, "Okulumuzda derslik, öğretmen ve malzeme ihtiyacı yok. Bizim hizmetli ihtiyacımız var. 5 yıl öncesine kadar burada 12 hizmetli çalışıyordu ama şimdi sadece 2 hizmetli var ve onlarda okulun temizlik işlerine yetişemiyor. Devlet sadece 3 aylık için geçici personel gönderiyor. Geri kalan aylar için mecbur temizlik hizmetini dışarıdan almak zorunda kalıyoruz. Yoksa okulun temizliğini sağlayamayız. Bunu velilere izah ediyoruz. 'Çocuklarınızın okuyacağı okulun temiz olması için yardım topluyoruz' diyoruz ve yardımların hepsini makbuz karşılığı alıyoruz. Fakirlik belgesi olanlardan ve Yetiştirme Yurdu'nda kalanlardan yardım almıyoruz." açıklamasında bulundu.

Cihan