MEB kefalet kesintisi yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getirdi


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

MEB kefalet kesintisi yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getirdi

  • #1
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE



    MEB kefalet kesintisi yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getirdi





    Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 02.06.2010 tarih ve 3617 sayılı "Kefalet aidatı" konulu yazılarına göre; ilköğretim okullarında taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirilmesi ve kefalet kesintisi yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getirdi.

    Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 02.06.2010 tarih ve 3617 sayılı "Kefalet aidatı" konulu yazılarında; "Başkanlığımıza gelen yazılar, telefonlar ve elektronik postalardan ilköğretim okullarında taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirilmesi ve kefalet kesintisi yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmış olup aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

    Bakanlığımızda 18/01/2007 tarih ve 26407 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliğinin uygulamasını yönlendirmek üzere e-taşınır sistemi oluşturulmuş ve Temmuz 2007 yılında bütün birimlerin kullanımına açılmıştır. E-taşınır sistemi Teşkilat Yasası ve Bütçe Kanunu göz önüne alınarak 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa uygun olarak hazırlanmıştır.

    Taşınır Mal Yönetmeliğinin 38'inci maddesinin (a) bendine göre Harcama birimleri kurumsal kod (00 00 00 00) ve say2000i birim koduna (000) göre oluşturulmuştur. Oluşturulan birimlerin ambarları ve taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri yönetmeliğin geçici l'inci maddesine göre Sayıştay Başkanlığına bildirilmiştir.

    Ancak; Maliye Bakanlığının 01/05/2008 tarih ve 6373 sayılı yazısı ile ilköğretim okullarının harcama birimi olmadığı, bu okulların bağlı bulundukları İl/İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin harcama yetkilisi olduğu dolayısıyla muhasebe birimlerince bu okulların bağımsız olarak hesaplarının tutulamayacağı bildirilmiştir. Bunun üzerine taşınır mal yönetmeliğinin 38'inci maddesinin (b) bendine göre "Harcama birimlerinin bünyesinde bulunan ambarlara harcama yetkililerince bir düzeyli ve iki karekterden oluşan kod verilir. Bu kod aynı harcama birimine bağlı ambarların sayısını gösterir. Ambar, bağlı olduğu harcama birimi koduyla birlikte tanımlanır." Hükmü gereğince ilköğretim okulları bağlı bulundukları İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ambarı olarak tanımlanmış ve söz konusu okulların müdürleri taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi olarak görevlendirilmiştir. Bu konuyla ilgili düzenleme 06/06/2008 tarih ve 3095 sayılı 2008/41 nolu Genelge ile yapılmıştır.

    Maliye Bakanlığı taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin kefalete bağlanmasında ortaya çıkan tereddütleri gidermek üzere Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği (Sayı:2) hazırlamıştır. Söz konusu Tebliğin 3'üncü maddesinin ( c ) bendinde "Birden fazla fiziki taşınır ambarı/deposu olsa dahi, taşınır işlemleri tek bir taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi tarafından yürütülmesi mümkün olan harcama birimlerinde ve taşınırların muhafaza edileceği birer fiziki ambarı olmamasına rağmen, kayıtların ayrıntılı izlenebilmesi için elektronik ortamda harcama birimine bağlı birer ambar olarak tanımlanmış bulunan ilköğretim okulu, eğitim kursu, sağlık ocağı, dispanser gibi alt birimlerde, ayrıca taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirmesi zorunlu değildir." Hükmü bu konuda yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.

    İlköğretim okulları fiziki ambarı olan yoğun olarak taşınır işlemleri yapan, yönetmeliğin 6'ıncı maddesinde taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin görev ve sorumluluğu düşünüldüğünde bir merkezden taşınır işlemlerinin doğru olarak yürütülmesi mümkün görülmeyen ambarlardır.

    İlköğretim okullarının, Taşınır Mal Yönetmeliğinin Genel Tebliği (Sayı:2) nin 3'üncü maddesinin (a) bendine göre "Birden fazla fiziki ambarı/deposu bulunup, işlemleri tek bir taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi tarafından yürütülemeyecek kadar yoğun olan harcama birimlerinde birden fazla taşınır kayıt ve kontrol yetkilisi görevlendirilebilecektir." Hükmü doğrultusunda 06/06/2008 tarih ve 3095 sayılı 2008/41 nolu Genelgede ilköğretim okullarının taşınır kayıt ve kontrol yetkilileri için yapılan düzenlemede herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Buna göre ilköğretim okullarının taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin de kefalete bağlanarak aylık ve ücretlerinden 2489 sayılı Kefalet Kanunun değişik 2 nci maddesinde belirtilen tutarda kefalet aidatı kesilmesi zorunludur." Açıklamasında bulunuldu.

    Ahmet Kandemir
    Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    TEŞEKKÜRLEEER

  • #3
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    rica ederim...
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #4
    Zerrin KORKMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kütahya/Emet
    Mesajlar
    9,934
    @Zerrin KORKMAZ







    bilgi için teşekkürler canımm
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 7 YAŞINDA!

    İyi İnsan;
    Aklından hiç kötülük geçirmeyen, saf insan değildir.
    İyi İnsan;
    Her şeyin farkında olup, iyiliği tercih edendir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. BİZ ÖĞRETMENLER SINIFTA EN ÇOK NE DERİZ?Konusuna cevaben...
      Konu Sahibi Ülkü DUYSAK Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 09.Ocak.2014, 19:01
    2. MEB anlaşılmayan 4. maddeye maille açıklık getirdi
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 25.Temmuz.2012, 14:21
    3. MEB, Hizmet Birleştirme konusuna açıklık getirdi
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 24.Ağustos.2010, 03:04
    4. babam yoğurt getirdi
      Konu Sahibi meliha kurt Forum TEKERLEMELER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Mart.2010, 18:41

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş