NECMETTİN YALÇIN SORULARI CEVAPLADI

MEB Personel Genel Müdür Necmettin Yalçın NTV de soruları yanıtladı.
Haziran ayında yapılacak olan 10 bin kadrolu öğretmen atamasından sonra sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme işlemleri yapılacaktır.Bu atamalardan sonra boşalan kadrolara ise ek sözleşmeli personel alımı yapacağız.

Ek alım ise 5-6 bin civarında olacağını düşünüyoruz.

Genel olarak bu atamalardan sonra 30 bin kadrolu öğretmen alınmını ise ağutos ayında yapacağız ve atamalarını 31 ağutosta gerçekleştireceğiz.Yarın bütçe plan komisyonunda görüşülecek olan 25 bin kadro için kullanma izni alınacak.

Bu noktada 2010 yılı itibari ile diğer bakanlıklara nazaran en çok personel alımı MEB te olmaktadır.Hiçbir bakanlık MEB kadar alım gerçekleştirmemiştir.Peki bu yeterli mi? Tabikide değil çünkü atama bekleyen 327 bin öğretmen vardır.Bunları Göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu ise; geçişler 1 ağustos itibari ile başlayacaktır.Gerekli şartları taşıyan öğretmenler kademe kademe kadroya alınacaktır.Tabi bu sürec 4 yada 5 yıl sürecektir.Bu süre zarfında 68 282 öğretmenimizi kadroya geçireceğiz.

Zorunlu hizmet affı konusunda ise yeni bir çalışma yaptık ve zorunlu hizmeti kurum bazına indirdik.Bu çok büyük bir gelişmedir.Medyada çıkan zorunlu hizmet affı batıdakilere gelmiştir gibi haberlere katılmıyorum.Bu söylemler yanlıştır.

Şu konuyada açıklık getirmekte fayda var.Zorunlu hizmet affı getirdik fakat yer değiştirme işlemleri için bir süre belirledik.Eğer süre şartı konulmasaydı daha çok öğretmen sirkülasyonu olacaktı.Şuan itibari ile yer değiştirme işlemleri için iliçi 140 bin kurum,ildışı için 45 bin kurum açtık.

Bu konuda mağduriyet yaşayan öğretmenlerimiz için yeni bir düzenleme yapabiliriz.


alıntı