KPSS Yerine Bakanlık Sınavı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KPSS Yerine Bakanlık Sınavı

Like Tree1Likes
  • 1 Post By LL_MeraL

Konu: KPSS Yerine Bakanlık Sınavı

  • #1
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL



    KPSS Yerine Bakanlık Sınavı





    KPSS'de değişiklik hazırlığı

    HÜKÜMET, son Bakanlar Kurulu toplantısında kamuda çalışmak isteyenler ve ilk kez başlayacaklar için oldukça önemli olan bir konuyu masaya yatırdı.



    Nuray Babacan/Hürriyet

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda ilk kez atanacaklarla ilgili yönetmelik değişikliği konusunda sunum yaptı. Çelik'in, kamuda çalışanlara mecburi hizmet niteliğinde maddeler içeren çalışması tartışılırken, Başbakan Erdoğan, personel alımına ilişkin tüm KPSS sistemini değiştiren çalışma yapılması talimatı verdi.

    ZORUNLU HİZMET

    Hükümetin gündemine zaman zaman gelen KPSS sınavının değiştirilmesi yeniden gündeme taşındı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın öğretmenler açısından farklı bir sınav sistemi getirilmesiyle ilgili çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, tüm kamu personel sınav sisteminin değiştirilmesi ve bu konudaki yetkinin bakanlıklara verilmesi tartışmaya açıldı. Geçen pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında sunum yapan Çelik, kamuda ilk kez işe başlayacaklarla ilgili yönetmelikte yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

    Çelik'in hazırladığı yönetmelik değişikliğinin ana unsurunu, ilk kez kamuda işe başlayanların bulundukları yerde en az 3 yıl görev yapması da yer alıyor. Yapılan çalışmaya göre, bir kamu çalışanı işe başladığında bir kez kurum değiştirme hakkına sahip olacak. Kamu personelinin, kişisel tercihlerine bağlı olarak kurum değiştirmesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeye gerekçe olarak, bazı kurumlarda iş ve ücret farkı nedeniyle yoğunluklar yaşanırken, bazı kurumlarda özelikle uzman personel açığının yaşanması gösterildi.

    Bu çalışma yapılırken, Erdoğan, düzenlemenin sadece kamuda ilk kez işe başlayanlar açısından değil, tüm KPSS sistemi için yapılması gerektiğini söyledi. Personelin çalışacağı alanın ihtiyaçlarına göre sorulara yanıt vermesi ve kişisel becerilerinin de dikkati alınması için KPSS yerine bakanlıkların ayrı ayrı sınav yapmasının önünün açılması tartışıldı.


    KPSS yerine bakanlıklar kendi sınavını yapacak

    Zübeyde Yalçın/Sabah

    Hükümet, devlete memur alımında uygulanan merkezi sınav KPSS'yi kaldırmaya hazırlanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile yapılan çalışma kapsamında merkezi sınav sistemi yerine bakanlıklara kendi sınavlarını yapma hakkı verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in son Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlık çalışmalarına ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazırlanan yasa taslakları hakkında bilgi verdi.

    Sunumdaki en önemli konulardan birini Bülent Ecevit'in Başbakan olduğu dönemde uygulanmaya başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili yapılan hazırlık oluşturdu. Bu sisteme göre devlete alınacak personel ile ilgili belli aralıklar ile ÖSYM tarafından sınav yapılıyor. Atamalar bu sınavda en yüksek puanı alandan aşağıya doğru sıralanarak yapılıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda başlayan çalışma kapsamında KPSS sınavı kaldırılacak. Bakanlıklar ve diğer kamu kurumları ÖSYM tarafından yapılan tek bir sınav ile personel olması dönemi sona erecek. Yapılan çalışmaya göre merkezi sınav sistemi yerine tüm bakanlık ve kurumlara kendi ihtiyaçlarına göre alacakları personel için sınav yapma hakkı verilecek. Üzerinde çalışılan her kurum alacağı personel için kendi sınavını açıklayacak. Alınacak personel için duyuru yapılacak. Başvurunlar kurumun ihtiyaç duyduğu kadroya uygun soruların yer aldığı yazılı sınava girecek. Gerek duyulursa sözlü sınav da sözkonusu olacak. Memur olarak göreve alınanların özlük hakları ve çalışma şekilleri ile ilgili de bazı düzenlemeler gündeme gelecek. Sınav kazanıp ataması yapılan bir kişi atandığı yerde en az 3 yıl çalışmak zorunda olacak.


    memurlar.net
    goncafiliz likes this.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #2
    SÜMENYE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Aralık.2013
    Nereden
    Niğde
    Mesajlar
    75
    @SÜMENYE







    Bu toplantı konuları bu yıl için geçerli değil herhalde.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Kpss Alan Sınavı
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum KPSS GENEL
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 16.Eylül.2012, 13:50
    2. Öğretmenlere Kpss alan sınavı 2013 te
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 06.Eylül.2012, 22:30
    3. Kpss Alan Sınavı 2013te
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 31.Mart.2012, 01:32
    4. YGS yerine 'olgunluk sınavı' tartışması
      Konu Sahibi Zerrin KORKMAZ Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 23.Mayıs.2011, 19:41
    5. 2010 yılı KPSS sınavı erkene çekilmeyecek..
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 21:08

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş