Orta öğretimde okutulacak ders kitapları ve program uygulama kılavuzlarının hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar kapsamında görev alan 7 ilden birisi de Bursa oldu.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca karara bağlanarak uygulamaya konulan derslerin öğretim programlarına uygun ders kitapları ve program uygulama kılavuzlarının hazırlanmasında Bursa da görevlendirdi. Görevlendirilen diğer iller ise Eskişehir, Trabzon, Samsun, İstanbul, İzmir ve Kayseri oldu. Bursa'da Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav başkanlığında oluşturulan komisyon/ 3 ders için program uygulama kılavuzu ve 8 ders için de kitap hazırlayacak. Komisyon tarafından hazırlanacak ders kitapları arasında 12. sınıf iki boyutlu sanat atölye, 12. sınıf müze eğitimi, 12. sınıf çağdaş dünya sanatı, 11. sınıf estetik, 9. sınıf gitar, 9. sınıf müziksel işitme okuma ve yazma, 11. sınıf Türk müziği çalgıları, 12. geleneksel Türk müziği tarihi ders kitapları bulunuyor. Komisyon ayrıca müzik, beden eğitimi ve görsel sanatlar dersleri için de program uygulama klavuzları hazırlayacak.

Kitapların ve program uygulama kılavuzlarının hazırlanmasıyla ilgili çalışmaların yerinde incelenmesi ve rehberlik amacıyla MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından 01-05 Şubat tarihleri arasında bir çalışma gerçekleştirildi. Bursa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen çalışmaya MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Medine Karapınar başkanlığında Talim ve Terbiye Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet katıldı. Ders kitaplarıyla program uygulama kılavuzlarının hazırlanmasında rehberlik amacıyla gerçekleştirilen beş günlük çalışma süresince kitap komisyon üyelerine, Talim ve Terbiye Kurulunda görevli uzmanlar tarafından kitap ve kılavuzların hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler verildi.



-memurlarnet-