MEB’de Sevk Yerine “Beyan Belgesi” Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 26.07.2010 Tarihli ve 2010/41 Sayılı Genelge yayınlayarak sevk uygulaması yerine geçecek olan yeni bir “Ayakta Tedavi Beyan Belgesi” uygulaması başlatmıştır.

Bilindiği üzere Sağlıktaki yeni uygulamalar nedeniyle sevk uygulaması kaldırılarak T.C. Kimlik Numarası ile Sağlık Kuruluşlarına müracaat etmek yeterli görülmektedir. Hastaneler açısından aynı uygulama devam etmekte iken MEB’ kendi personelinin hastaneye gittiği günlerin takibi ve idari izinli sayılmasına esas olacak bir yazılı belge oluşturmak adına “Beyan belgesi” uygulamasını başlatmıştır.

Tüm illere, dolayısıyla da eğitim kurumlarına gönderilmiş olan bu Genelgeye göre, Ayakta tedavi görmek üzere hastaneye giden personel ya da aile fertlerinden birisine refakatçi olan personel bu belgeyi doldurup imzaladıktan sonra çalıştığı kuruma teslim edecektir. Bu belge idarenin iznine tabi değildir. Yalnızca personelin hastaneye gittiğini gösteren ve izinli sayılmasına esas belge niteliğini taşıyan yazılı beyandan ibarettir. Nitekim MEB İzin Yönergesi gereği sevk ve rapor durumu dahil tüm mazeretler izne çevrilmek zorunda olduğu için böyle bir uygulama izne esas belge olması açısından başlatılmış olmalıdır.

Bu uygulama yatan hastalar için değil yalnızca ayakta tedavileri kapsamakta olup, Genelgenin ekinde formatı mevcuttur. 30.07.2010

Memur.biz/ÖZEL

alıntı