Doğu'daki öğretmene ek ücret Başbakan'ın önünde

Atalay, "Buralarda görev yapan öğretmenlere ücret konusunda iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle rapor hazırladık." dedi.
*Doğu'da çalışan hangi memurların maaşı artar?
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, okul müdürleriyle Öğretmenevi'nde eğitim sorununu ele aldı. Göle ve Posof'tan sonra Ardahan merkezde bulunan okul müdürleriyle sorunlarla ilgili bilgi alış verişinde bulunan Milletvekili Atalay, Doğu'da görev yapan öğretmenlere ek ücret talebi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hazırladıkları raporu sunduklarını belirtti.

Atalay, "Ardahan ile Antalya’ya atanan öğretmenler, şartlara bakılmaksızın aynı kefeye konuluyor. Buralarda görev yapan öğretmenlere ücret konusunda iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle rapor hazırladık. Raporda, öğretmenlere, Doğu'daki üniversitelerde uygulanan ücret politikasının uygulanmasını örnek gösterdik. Bunun yanında, lojman sorununun halledilmesi konusuna da raporda yer verdik. Sunduğumuz bu ücret artışı ve lojman konusundaki rapor, eğer kabul görürse Doğu'daki öğretmenler daha fazla ücret alabilecek. Sayın Başbakanımızın, sunduğumuz öneriyi kabul etmesini bekliyoruz. Sayın Başbakanımıza da söyledim, öğretmeninden para esirgeyen bir toplum sürünmeye mahkumdur. Dünyaya bakın, eğitimde önde ülkeler gelişmişlik düzeyi de öndedir." ifadesini kullandı.

"ANKARA’YA DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ"

Vekil Atalay, bazı Ankara bürokrasisinin sorunları bilmediğini, bildiğini zannedip yaşanan sıkıntılardan bihaber olduğunu söyledi. Eğitim sorunlarıyla ilgili yanına gidip derdini anlattığı bürokratların, Türkiye'nin her yerini aynı gördüğünü ifade eden Atalay, "Adamlara derdimizi anlatamıyoruz. Anlatıyoruz, anlamıyor. Sorunları bilmiyorlar. Tek tipçi zihniyet mevcut, Ardahan 'hep ilklerin şehri oldu bunlar yüzünden. İlk öğretmen, ilk müdür, ilk bürokrat. Terfi için Ardahan bir köprü olarak kullanılıyor. Ankara, İstanbul'a müdür olarak atamak istediklerini 'sen git Ardahan'da altı ay vekil müdürlük yap kadronu al, öyle gel' mantığı var. Aynı zamanda burayı sürgün yeri olarak gören zihniyet donanımsız, tecrübesiz ve sicili bozuk bazı memurları şehrin başına bela ediyorlar. Ardahan'ı bu durumdan kurtaracağız ve bir basamak olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ise eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Eğitim işi geneli ilgilendiren bir konu. Başta veli olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Okullarımız fiziki olarak yeterli, var olan sorunları çözmek için ekip olarak ciddi çalışmalar ortaya koyduk. Sorun neredeyse biz o yönde her zaman çalışma yapıyoruz." diye konuştu.

Milletvekili Atalay, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ve Şube Müdürü Selim Adar, Ardahan merkezde bulunan okul müdürlerinin öneri ve taleplerini dinleyerek, var olan sorunların çözülmesi için karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

alıntı