Abla acısına dayanamadı
Yarın yapılacak atama kararı için heycan içindeki aile mangal yapıp, eğelendi ancak...

Öğretmen olarak atanmayı beklerken zehirlenerek öldü

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)
15:08 | 05 Aralık 2010
GAZİANTEP'te KPSS'yi kazanan ve yarın sınıf öğretmenliği atamasının yapılmasını bekleyen 22 yaşındaki Kezban Çelikkaya, ısınmak için odasına aldığı mangaldan sızan karbon monoksit gazıyla zehirlenince öldü. Çetinkaya'nın 3 ay önce nişanlandığı belirtildi.

Konya'daki Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olan Kezban Çelikkaya, temmuz ayında yapılan KPSS'ye girdi. Yüksek puan alan Çelikkaya, sınavın iptal olması üzerine daha çok derse çalışıp, yenilenen sınavda da başarılı olarak, tayin hakkı kazandı. Yarın yapılacak tayin yeri açıklamasını iple çeken Çelikkaya, dün akşam Yeşilkent Mahallesi'ndeki ailesi ile oturdukları evde, mangalda kebap pişirip yedi. Kezban Çelikkaya, havanın soğuk olması nedeniyle ısınmak mangalı odasına koydu. Sabah kızlarının uyanmaması üzerine odasına giren anne Aynülzülha Çelikkaya, Kezban'ı yatağında hareketsiz buldu. Genç kız, yakınları tarafından çağrılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Kezban Çelikkaya müdahaleye karşın kurtarılamadı. Yapılan incelemede Çelikkaya'nın mangaldan sızan karbon monoksit gazından zehirlendiği anlaşıldı.

Çelikkaya'nın ölümü ailesini yasa boğdu. Gözyaşlarına boğulan anne Aynülzülha Çelikkaya, sinir krizi geçirdi. Kezban Çelikkaya'nın 3 ay önce nişanlandığı, öğretmen olan ve İstanbul'da yaşayan nişanlısının da önümüzdeki günlerde askere gideceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

milliyethaber