1- Yeni atanan öğretmenlerin ilk maaşı


Devlet memurları, maaşlarını peşin olarak alırlar. Yani bir öğretmenin ayın 15′inde aldığı maaş, içinde bulunduğu aydan diğer ayın 15′ine kadar olan bölümde çalışacağı günlerin ücretinin peşin olarak verilmiş halidir.

Yeni atanan bir öğretmenimizin 6 Şubat 2012 Pazartesi günü göreve başladığını kabul edersek; öğretmenimiz 6-15 Şubat tarihleri arasındaki ücretini alacaktır. Buna ek olarak da yine 1 aylık maaşını peşin olarak alacaktır. Yani gün hesabıyla bu öğretmenimiz 15 Şubat tarihinde yaklaşık 39 günlük maaşını elde edecektir.

2- Öğretim yılına hazırlık ödeneği

“657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği Bakanlar Kurulu kararı aranmaksızın 570 Türk Lirası olarak ödenir. Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50’si oranında yapılır.” Bu kanun gereğince, yeni atanan öğretmenlerimiz %50 oranında öğretim yılına hazırlık ödeneği alacaklardır. Bu da yaklaşık olarak 285 Türk Lirası’na denk gelmektedir.

Yeni atanan öğretmenler maaşlarını Şubatın 9 kadar göreve başlarlarsa ayın 15′inde,sonra başlarlarsa ek maaş yapılarak ödenebilir.Öğretim yılına hazırlık ödeneği de ödenekler geldiğinde 285 TL olarak bordrolar düzenlenerek en geç 15-20 gün içerisinde yapılarak ilgililerin hesabına aktarılır.

alıntı