illi Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bugün A Haberde Memleket Meselesi programına konuk oldu ve öğretmenlerle ilgili önemli konulara değindi.

İşte öğretmenlerle ilgili Bakan Dinçer 'in açıklamaları;

Eş durumu Bizim ağustos ayında, eylül ayında veya nisan ayında bilemiyorum yapacağınız özür , güvenlik ve sağlık atamalarıyla ilgili pek çok öğretmenimiz bi telaş içerisinde sorular soruyor, sağa sola e-mailler yazıyorlar Twitter da konuşuyorlar. Şunu söylemeliyim bunlarla ilgili ancak karar aldığımız ve kılavuzunu yayınladığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Dolayısıyla şimdiden hiç kimsenin her hangi bir telaşa kapılmasına gerek yok. Öğretmenlerimizden benim bir ricam var şuan da biz eğitim içindeyiz çocuklarımızla yüz yüzeyiz.

Bütün gücümüzle o çocuklarımıza iyi bilgi ve yeteneğini nasıl kazandıracağımıza bakmak zorundayız. Bütün çabamız çocuklarımızın eğitimi gelişimi üzerine olacak. Onun dışındakilerin hepsi artık bir ayrıntıdır. Eğitimin öğretmenlerin sorunları üzerinden kurulması bu ülkeye, bu ülkenin çocuklarına yapılmış bir haksızlıktır. Biz öğretmenlerin sorunlarının farkındayız. Biz o sorunları çözmek için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Öğretmenlerimizin haklarını karşılamaya imkanlarını ve imtiyazlarını artırmaya ve sağlamaya çalışacağız. Onlar sadece bize bu konuda güvenmeliler ama kendi işlerini iyi yapmaya odaklanmalıdırlar.

Öğretmenler: Bu kadar sorunumuz varken biz eğitimle nasıl ilgilenelim.

Sayın Dinçer: O zaman gayet açık net her şey onlar öğretmen olmak için 4 yıl okudular. Yine Milli Eğitim Bakanlığı nda öğretmen olabilmek için belki aylarca , belki yıllarca bizim için onlara bir fırsat vermemizi beklediler sonra kendi tercihleriyle, kendi gönülleriyle Milli Eğitim Bakanlığı na öğretmen oldular ve tercih ettikleri bir okulda öğretmen oldular. Eğer bu kadar emeklerini , bu kadar hayallerini terk etmek istiyorlarsa ve bunun yerine sadece güncel 3 ay sonra 5 ay sonra çözülecek bir sorunu ikame etmek istiyorlarsa o onların tercihi ama en azından o öğretmenimizin kendisine yapmış olduğu bir haksızlık olarak görürüm. Öğretmenlik mesleği fedakarlık ister.

7 bin öğretmenin sorunuyla ilgilenirken aslında 700 bine yakın diğer öğretmen kitlesinin fedakarlığını çabasını , idealist duygularını emeği göz ardı ediyoruz.
mebpersoneli.com/özel