KPSS ve ÖABT branş sıralamaları ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Öğretmen ve memur adayları branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.
En Fazla 10 Alan Seçilebilecek!

Öğretmen ve memur adayları sistem üzerinden en fazla 10 alan seçerek sıralamalarına bakabilecektir. Farklı alanlar aynı kadro ve kontenjanlara başvuru yapabildiği için bu sistem adaylar için faydalı olmuştur. Örneğin; İBBF mezunlarının büyük bir çoğunluğu atamalarda aynı kadrolara başvuru yapmaktadırlar. Diğer alanlarda da aynı kadrolara atamalar söz konusudur.

“Yerleşenler Dahil Edilmesin” Sistemi Açıldı!

ÖSYM, branş sıralamalarıyla ilgili yeni bir uygulama başlatarak öğretmen ve memur atamalarında yerleşen adayların puanlarını sistemden silerek atama bekleyen adayların sıralamaları sürekli güncelleyecektir. Aday İşlemleri Sisteminde Branş sıralamasının altındaki “Yerleşenler Dahil Edilmesin” bölümünü işaretleyenler, her atama döneminin ardından önünde kaç kişi kaldığını öğrenebilecektir. Yapılacak atamalarla birlikte sistem aktif hale gelecektir.

Sıralamalar Sürekli Değişecek!

Öğretmenlik ve memur atamaların yapılmasıyla birlikte adayların sıralamaları sürekli değişecek. Merkezi atama dışında yapılan alımlarda yerleşen adayların puanları sistemden silinecek mi? Yoksa sadece merkezi atamalar ve öğretmenlik atamalarında yerleşenlerin puanları mı sistemden silinecek? Yeni uygulamanın detayları ilerleyen günlerde belli olacaktır. Adayların mevcut sıralamalarını ve atama dönemlerinden sonraki sıralamalarını not etmelerinde fayda vardır.
mebpersonelleri.com