İDDAALARI ARAŞTIRIYORUZ


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İDDAALARI ARAŞTIRIYORUZ

  • #1
    d kara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    19.Nisan.2009
    Nereden
    KASTAMONU
    Mesajlar
    8,423
    @d kara



    İDDAALARI ARAŞTIRIYORUZ





    İddiaları araştırıyoruz
    Prof. Yarımağan, KPSS sorularının çalındığı veya kopya çekildiği iddiaları için, “Delil yok ancak, iddiaları ihbar kabul ederek araştırma yapıyoruz. Yüksek puan alan adaylar araştırılıyor” dedi...



    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların çalındığı veya kopya çekildiği yönündeki iddiaların araştırıldığını, araştırma sonucuna göre gerekli girişimlerde bulunulacağını bildirdi.
    İddiada bulunanların elinde delil bulunmadığını ancak, iddiaları ihbar kabul ederek araştırma yaptıklarını söyleyen Yarımağan, KPSS’de Eğitim Bilimleri testinde 350 adayın tam puan aldığını, bu adaylarla yüksek puan alan bazı adayların da araştırıldığı belirtti.
    Yarımağan, şunları söyledi: “ Soruları hazırlayan öğretmenlerle konuştuk, onlar ’soruların türü çok değişti’ diyor. Bu sene de sorular bayağı kolay. Zaten soruları hazırlayan hocalar da bunu söylüyorlar.”

    ‘Soru çalınmasına ihtimal vermiyorum’
    Delil çıkarsa sınavın iptali konusunda Yarımağan, “Böyle bir şey olduğu ispat edilirse olabilir ama böyle bir şey olduğuna inanmıyorum” yanıtını verdi. Bir karı-kocanın 120 sorunun tamamını doğru yanıtladığının anımsatılması üzerine Yarımağan, şunları belirtti: “Bunlar kafa karıştırıyor. Mutlaka ’hiçbir şey olmamıştır’ demiyorum ama mutlaka kopya çekildi sonucunu çıkaramazsınız. Soruların tümünü yapan adaylar Türkiye’nin her yerinden. Bir yörede toplanmıyorlar.”
    Yarımağan, “Bazı dershanelerin soruları aldığı” iddiası üzerine de “İhtimal vermiyorum. Tabii ki olmaz olmaz diye bir şey yoktur dünyada. Yani ABD’nin en sıkı güvenlik şifrelerini bile kıranlar oluyor” dedi.

    milliyet.comtr
    BEN BİR DELİYİM


    ANLAMAYANA AZ GELİRİM,ANLAYANA ÇOK

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürlerr

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş