Anadolu Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Devlet Konservatuvarı, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Engelliler Entegre Yüksekokulu'nun bazı bölümlerine özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, fakülte ve yüksekokullar için belirlenen taban puanı alan üniversite adaylarının başvurabileceği özel yetenek sınavları, bu birimlerin bulunduğu yerlerde yapılacak.

Bu birimlere kayıt yaptırmak isteyen adaylar, belirlenen tarihler arasında özel yetenek sınavına girmek istedikleri fakülte veya yüksekokullarda ön kayıt yaptırarak sınava girmeye hak kazanacak.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alacak fakülte ve yüksekokulların ön kayıt tarihleri şöyle:

''Eğitim Fakültesi: 2-20 Ağustos, Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü: 12-13 Ağustos, Sivil Havacılık Yüksekokulu Hava Trafik Kontrol Bölümü: 16-17 Ağustos, Devlet Konservatuvarı: 2-13 Ağustos, Engelliler Entegre Yüksekokulu: 23-27 Ağustos, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu: 16-20 Ağustos, Güzel Sanatlar Fakültesi: 16-23 Ağustos.''