Aday öğretmenlerin disiplin konularında, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanunu yerine Yükseköğretim Kurumları mevzuatına tabi tutulması sağlandı. Öğretmenlik uygulamaları yönergesinde yapılan değişikliğe göre, aday öğretmenler okullarda başörtülü staj yapabilecek. Öğretmenlere uygulanan kılık kıyafet mevzuatı onlar için geçerli olmayacak.


Öğrencilere uygulanan kılık kıyafet serbestliğinin ardından bu kez aday öğretmenlere başörtülü okula gitmenin yolu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bir Sen'in talebi üzerine eğitim fakültelerinin son sınıflarında okuyan öğretmen adaylarının, okullarda başörtülü staj yapmalarına vize verdi.

Aday öğretmenine başörtü vizesinin yolunu açan yapılan bir yönerge değişikliği. değişikliğe gidilen öğretmenlik uygulamasına ilişkin yönergede, öğretmen adaylarının staj yaptıkları okullarda devam devamsızlık, ders programları ve müfredat uygulamasında öğretmenlerle aynı kurallara tabi oldukları belirtildi.

Disiplin ve diğer konularda yükseköğretim kurumları mevzuatının uygulanacağı vurgulandı.

Buna göre aday öğretmenler, öğretmenlerle aynı kılık kıyafet kurallarına sahip olmayacak onlar için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplinle ilgili hükümleri geçerli olmayacak. Öğretmenlerin başı açık olma zorunluluğu bulunurken, adaylara böyle bir şart koşulmayacak.

50 bin aday öğretmeni etkileyecek yönerge değişikliği, Eğitim-Bir-Sen'in talebi üzerine çıkarıldı. Sendikanın asıl isteği ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na bağlı çalışan tüm memurlar için aynı serbestliğin getirilebilmesi. İsteyen tüm kadınların başörtülü ile devlet dairelerinde çalışabilmesinin önünün açılması.


bu hafta bu konuyla ilgili staj yaptıgım kurum müdürüyle sıkıntı yaşamıstım.hersey gönlümüzce olur inşallah laik bi sistem asıl suan olusuyor.