İsteyen istediği yaşta İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alabilecek


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

İsteyen istediği yaşta İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alabilecek

  • #1
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK



    İsteyen istediği yaşta İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alabilecek





    İsteyen istediği yaşta İstanbul Üniversitesi'nde eğitim alabilecek



    İ.Ü REKTÖRÜ PROF. DR. YUNUS SÖYLET YENİ AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİNİ ANLATTI

    İ.Ü’ye açtıkları Açık Öğretim Fakültesi’ni ‘Uluslararasılaşmak’ olarak açıklayan Rektör Yunus Söylet, “Tüm dünyadaki gibi yaşam boyu öğrenim hedefimiz var. İleri yaştakilere de kapı açıyoruz” dedi

    Erdinç Akkoyunlu

    İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Rektörü ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet, İ.Ü’de yaşanan değişimi anlattı. Bu yıl hayata geçen Açık ve Uzaktan Eğitim, Sağlık Bilimleri ve Hemşirelik Fakültesi hakkında bilgi veren Söylet, yeni hükümetin yeni Türkiye’nin eğitim sistemi hakkında uygulaması gerektiğini düşündüğü politikalardan da söz ederek, şunları söyledi.

    Hayat boyu eğitim imkanı

    İstanbul Üniversitesi bu yıl açık öğretime de başladı. Bu kararı neden aldınız?


    Bu yıl ilk kez Uzaktan Eğitim Fakültesi’ne öğrenci alacağız. Uzaktan eğitim ile başlattığımız eğitim ile açık öğretim arasında fark yok. Neden bu işe başladık sorusunun temel yanıtı şu: Bizim eğitim, öğretim ve yüksek öğretim İstanbul Üniversitesi olarak uluslararası akreditasyonu hedefleyen çağdaş müfredat, uluslararasılaşmak ve yaşam boyu öğrenim hedefimiz var. Yaşam boyu öğrenim, tüm dünyada geçerli olan bir prensip. Yüksek öğrenimden hangi yaş gruplarının yararlanmak istediğine bakarsak, her yıl daha ileri yaş seviyesi yüksek öğrenimden yararlanmak istiyor. Sürekli eğitim merkezini kurarak bu yönde bir adım attık. Bizden yararlanmak isteyen kitleye ulaşmak için açık öğretimi kurduk.

    Açık öğretim ile birlikte öğrenci sayınız kaç olacak? Ve öğrenci affından kaç kişi bekliyorsunuz?

    Bizim, bu yıl mezunlar ve yeni gelecek olanlarla toplam öğrenci sayımız 75 bin civarında. Örgün öğretimdeki bu sayının yanı sıra 2 bin500 uzaktan eğitim merkezimize kayıtlı öğrencimiz var. Bu yıl 10 artı 10 bin felsefe ve coğrafya alanında açık ve uzaktan eğitim fakültesine öğrenci alacağız. Aftan gelecek öğrencilerle birlikte sayımız 90 bin’i geçecek. Öğrenci affından bu defa da 3 bin kişi bekliyoruz. Zaten ciddi bir sayı önceki afla dönmüştü.

    İlk kez öğrenci alacak bölümler

    Açık öğretimin dışında da yeni bölümleriniz açıldı değil mi?


    Yeni olanlar da bu yıl ön plana çıkacak olanlar açık ve uzaktan eğitim, bunun dışında bizim Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi, ayrıca Sağlık Yönetimi, ses bilimi yani odyoloji ve Sosyal Hizmetler diploma programları bu yıl ilk defa öğrenci alacak.Yine Eğitim Fakültesi, Hukuk fakültesi, öğretmenlikle ilgili ve yabancı dil fakültelerimiz çok bilenen fakültelerimizdir.

    LYS’de başarılı olan öğrencilere ne tür imkanlar sunuyorsunuz?

    İlk 200’ün 26’sı ben göreve başladığımda bizi tercih etti. Geçen yıl 41 kişi bizi tercih etti. Bu neredeyse yüzde 70 artıştır. Bu yıl bizi 50 kişinin tercih etmesi, ilk 200’ün yüzde 25’inin bize gelmesi çok önemli. Bu kadar köklü ve güçlü bir okula gelmeleri çok önemli. İlk 200 için ben göreve geldikten sonra bazı teşviklerimiz oldu. Hepsine bir diz üstü bilgisayar, öğrenim hayatları boyunca konaklama ve konaklamada yardımcı olma ile ayda 300 TL 10 ay boyunca vereceğiz. Vakıflarımız aracılığıyla bunu yapabiliyoruz. Ama iyi bir üniversite olmanın en önemli ön koşullarından bir tanesi, iyi öğrencilere ve iyi öğretim üyelerine sahip olmaktır.

    Eğitimde atılım kaçınılmaz

    Aynı zamanda YÖK üyesisiniz. Hükümetten eğitimde beklentileriniz nelerdir?


    Bu sorunun iki yanıtı var: Yabancı dil ve yabancı öğrenci konusu. İddia sahibi olmamız için herkesle anlaşabileceğimiz ortak dillere sahip olmamız lazım. Yabancıların Türkçe öğrenimini teşvik edip bu konuda açılım yaparken, bizim mutlaka Türkçenin dışında yabancı dili konuşan insanlara sahip olmamız lazım. Yüksek öğretimde demiyorum; anaokulundan başlayan dil seferberliğine gidilmeli. Türkçenin dışında bir yabancı dil eğitimi devlet politikası haline getirilmeli. Yüksek öğrenime geldiğinde çok iyi yabancı dil bilen öğrencilere sahip olmalıyız. Yabancıların Türkçe öğrenimini teşvik edip bu konuda açılım yaparken, bizim mutlaka Türkçenin dışında yabancı dili konuşan insanlara sahip olmamız lazım. Bunun dışında kaliteli yabancı öğrenci çekmemiz lazım. Dünya kültürünü, sanatını, farklılığı bilen, saygı duyan bir yüksek öğretim öğrencilerine sahip olmak istiyoruz. Bunu sağlayacak en önemli şey farklı ülkelerdeki farklı başarılı öğrencilere kapıları açmaktır. Kaliteli yabancı öğrenci bizim için önemli bir referans. YÖK bu konuda önemli adımlar atıyor. Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) denen sınavın merkezileştirmekten çıkarıp, üniversitelerin kendi kurulları çerçevesinde ve kendi durumlarına göre yerel politikalar sağlaması devlet politikası olmalıdır. Vizeden itibaren sorunlar çözülmeli. Kalacak yer, oturma izinleri, bursların sağlanması. Bu nedenle devlet politikası diyorum. Erasmus ile gelenlerin haricinde, yabancı kaliteli öğrenciyi Türkiye’ye çekecek bir devlet politikasını oluşturmamız lazım.

    İstanbul Üniversitesi’nde şu anda yabancı öğrenci sayısı nedir?

    Bizim şu an 3 bin 500 yabancı öğrencimiz var. 66 ülkeden öğrencimiz var. Hem İstanbul hem de İstanbul Üniversitesi çok tercih ediliyor. Yılda bize 600 civarında Erasmuslu da öğrenci geliyor. Aynı oranda öğrenciyi de biz yolluyoruz.

    Çapa ve Cerrahpaşa yenileniyor

    Çapa ve Cerrahpaşa binalarının yenilenmesi projesi ne durumda?


    “Çapa ve Cerrahpaşa için TOKİ ile bir ön anlaşma imzaladık. Hem önceki Milli Eğitim Bakanı (Nimet Çubukçu)görevini devretmeden imzaladı hem YÖK imzaladı. Şimdi Başbakanlığımızın onayını bekliyoruz. Şu ana kadar, negatif bir şey duymadık. Bizim için en önemli adım bu. Bu imzalandıktan sonra eylem dönemi başlayacak. DPT de bu işin planlanması için bir bütçe ayırdı, o bütçenin de kullanımı bu projeye bağlı. Arsalar eski usul, pavyon düzeni ile çok kötü kullanılmış. Modern mimarı yaklaşımlarla 170 - 110 dönüm alanların hem fakülteler için hem iki hastane için de çok daha güzel kullanılabileceğini düşünüyoruz. Çok daha insanların ve hastaların yaşamını kolaylaştıran mimari yapılar ortaya çıkacaktır. Yatak kapasitesini arttırmak düşüncemiz yok, yarı yarıya düşüreceğiz. Tek ya ada iki kişilik odalar haline getireceğiz. Hastane işletmelerini modernleştireceğiz. Şu an yapılanlar biz çok engelliyor. Hastanelerin yapımını iki safhalı planladık. Daha az kullanılan bir bölümün yıkılması, orası yapıldıktan sonra diğer tarafa taşınması. 4 yıl içinde yapılacak bir proje. Sayın Başbakanımız beni duysa ‘4 olmaz. 3 yıl içinde bitir’ derdi.. Maliyet de çok kaba olarak her biri anahtar teslim, 1 milyar TL’ye çıkacak.




    memurlar.net
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #2
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    haber için teşekkürler canım..
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #3
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    teşekkürlerrr

  • #4
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Rica ederim...
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Eğitim Kurumlarının Norm İhtiyaçları
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Haziran.2013, 19:04
    2. Eğitim Sen:'Çocuk Yaşta ki Evliliklerin Önü Açılıyor'
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Şubat.2012, 15:12
    3. İstanbul Üniversitesi, dünyanın 385. üniversitesi oldu
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 15.Ağustos.2011, 20:15
    4. İstanbul Kültür Üniversitesi-Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum KONGRE,SEMİNER ETKİNLİK DUYURULARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 22.Eylül.2010, 01:43
    5. Ferhat Göçer - Maltepe Üniversitesi İstanbul Konseri
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum MÜZİK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 13.Haziran.2010, 12:46

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş