YÖNETİCİ ATAMADA OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE BÜYÜK HAKSIZLIK


Şu an hemen hemen bütün illerde yönetici atamaları sonuçlandırıldı ve herkes yeni yerlerinde görevlerine başladılar. Alanımla ilgili olsa gerek illerde Anaokulların yapılan atamaları inceleme ihtiyacı duydum ve yapılan atamalarda Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmeni olanların okul öncesi eğitim kurumlarına atandıklarını ve okul öncesi öğretmenlerine verilen ek puandan faydalandıklarını fark ettim. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7.maddesinde şu ibare yer almaktadır:


ç-) Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak,

2006 yılında yapılan değişiklikle okul öncesi öğretmenliği branşıyla çocuk gelişimi öğretmenliği branşı birbirinden ayrılarak okul öncesi eğitimi öğretmenlerinin kız meslek liselerinde öğretmenlik yapmaları engellenmiştir.


Bakanlığın bu uygulamasıyla yönetici atama yönetmeliğinde yapmış olduğu uygulama birbiriyle çelişmektedir. Okul Öncesi Öğretmenliği branşıyla Çocuk gelişimi branşı faklıysa çocuk gelişimi öğretmenlerinin okul öncesi eğitim kurumlarında çalışmaları ve yönetici atamalarında ek puan almaları doğru değildir. Çünkü anaokullarında çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenlerinin okutacak dersi yoktur.

Bakanlığın bu uygulamayı yeniden gözden geçirmesi ve bu çelişkiyi ortadan kaldıracak kararlar olması gerekmektedir.

Her şey gönlünüzce olsun….


Sertaç KILIÇ

Eğitim Yöneticisi

personelmeb.net