Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğünce organize edilen "Cumhuriyet Eğitim Gezileri" sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi açtı.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen serginin açılışı açılış kurdelesini iki öğrenci ile kesen Bakan Çubukçu, daha sonra sergiyi gezdi.


Etkinlik kapsamında düzenlenen yemekte konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğrencilere "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, Cumhuriyet Gezileri'nin yeni yerler görülmesini sağlamanın yanında, dostluklar da kazandırdığını ifade etti.

Bakan Çubukçu, 2004 yılından beri sürdürülen gezilerin en önemli amaçlarından birinin de Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın daha iyi anlatılması olduğunu belirterek, gezilere katılanların bunu daha iyi anladığını ümit ettiğini bildirdi.


Konuşmasında gezi hakkında bilgiler de veren Çubukçu, geziye katılan öğrencilerin yazı, resim ve fotoğraflarını da beklediklerini, bunları değerlendirmek istediklerini söyledi.


MEB Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, Cumhuriyet Gezileri'nin 6 Ekim 2009'da Atatürk'ün milli mücadelenin ateşini yaktığı Samsun'dan başladığını, Amasya, Sivas ve Erzurum'la devam ettiğini söyledi.

Genel Müdür Murat Bey Balta, 81 ilden gelen 8 bin 274 öğrenci ve öğretmenin, farklı gruplarla Polatlı Duatepe, Afyonkarahisar, Kütahya ve Çanakkale'yi gördüğünü anlattı.

Libya, KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya'dan Çanakkale savaşına katılanların torunlarından oluşan bir grubun da misafir edildiğini belirten Balta, bu grubun Ankara'da Etnografya Müzesi'ni, Eski Meclis'i, Anıtkabir'i ve ardından Çanakkele'yi gezdiklerini bildirdi.

Genel Müdür Murat Bey Balta, 7 Kasım'da bitecek gezileri önümüzdeki yıl daha da genişleterek yapmayı palanladıklarını kaydetti.

Bakan Çubukçu, yemekte öğrencilerle aynı masada oturup, onlarla fotoğraf çektirdi.


İki öğrencinin gezilerin ardından hazırladıkları kompozisyonları okuduğu yemekte, Çankaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu.


İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin katıldığı gezilerde, İletişim Meslek Lisesi öğrencileri ve profesyonel fotoğrafçıların çektiği yaklaşık 50 fotoğrafın bulunduğu sergi, yarın da görülebilecek.

-memurlarnet-