bir günün koşturmacası


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

bir günün koşturmacası

  • #1
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace



    bir günün koşturmacası





    Merhaba arkadaşlar,
    Ben bu yıl 2.dönem bir ilköğretim anasınıfına atandım ve göreve başladım.Sabahçı olarak görev yapıyorum.Gün içinde mutlaka sanat etkinliği,dil etkinliği,serbest zaman etkinlikleri,oyun ve drama,okuma yazmaya hazırlık çalışmalarına yer veriyorum.Bunlar her gn yaptırdığım etkinlikler.Onun dışında haftada 1 ve ya 2 kez fen doğa etkinliği yapıyoruz.Ayrıca haftada 1 şarkı öğretiyorum.Cuma günleri hafta içinde öğretilen kavramlar ile ilgili bir iki sayfa çalışma sayfası ve hafta başında o hafta yapacaklarımız ile ilgili bülten / aile katılım çalışmaları gönderiyorum evlere.

    Okulumuzun ve velilerin imkanları oldukça kısıtlı.kendi imkanlarım ile sınıfımı güzelleştirmeye çalışıyorum.yapmak istediğim çok şey var aslında.Hem materyal hem de etkinlik anlamında.Ama zaman bazen yeterli gelmiyor.Özellikle beslenme saatinde ne kadar hızlı olmaya çabalasakta çocukların yemesi baya zaman alıyor.

    herşeyi çok kafama takıyorum ve hep daha iyisi olsun istiyorum.Hazır kullandığımız planları hep değiştiriyorum kapsamlı etkinlikler hazırlamaya çalışıyorum.Yine de bazen yetersizlik duygusuna kapılıyorum.Binlerce etkinlikten doğru olanlarını seçmeye çalışmak zihnen çok yorucu oluyor bazen...

    23 Nisan için gösteri hazırlamak istiyorum.Ama sınıfımızın düzeni yeni yeni oturmaya başlıyor ve henüz çalışmaya başlayamadık.Sizden ricam 23 nisan da yapabileceğim kolay uygulanabilir etkinlik örnekleri önermeniz.

    Bir de benim hissettiğim bu duyguları yaşayan başka öğretmenler de var mı merak ediyorum.hayatımda her zaman herşeyi en ince detayına kadar düşünen ve kafa yoran bir insan oldum.Ama herşeyi bu kadar düşünmek bazen ağır geliyor.Tavsiyelerinize ihtiyacım var.Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.Şimdiden teşekkür ederim.

  • #2
    Musa BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Şubat.2009
    Nereden
    İstanbul-Osmaniye
    Mesajlar
    5,843
    @Musa BAL







    yanlız değilsiniz hocam emin olun. ilk zamanlar hepimizde benzer şeyler oluyor. yetersizlik duygusuna hemen hemen hepimiz kapılıyoruz. sanırım bunun nedeni davranış değişikliğini anında göremememiz. eğitimi değerlendirmek zor olduğu için bazı kavramlarda dönütlerini hemen alamayabiliyoruz. endişe etmeyin bence hocam. zaman içerisinde tecrübeniz arttıkça kendinize güveniniz daha da artacaktır. verdiğiniz emeğin karşılığını da aldığınız zaman daha da mutlu olacaksınızdır.
    23 nisan gösterisi için sitemizde gösteriler bölümü var ordan fikir edinebilirsiniz. çok pratik kolay yapılabilen gösteriler mevcut. şahsen benim okulumun da durumu çok kötü ama kostüm almadan kartonlarla vs birşeyler yapıyoruz. gösteri olarak da sınıf içinde oynadığımız oyunları rontları biraz daha geliştirerek dışarıda yapıyoruz. gösteriler bölümünü incelemenizi tavsiye ederim. görevinizde başarılar dileriz.

  • #3
    Meryem DURMUŞ (ermer) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    BOLU-SAMSUN-ELAZIĞ ŞİMDİ DE ÜNYE :)))
    Mesajlar
    9,925
    @Meryem DURMUŞ (ermer)







    bence bizler elimizde ne kadar az imkan varsa bunu mümkün olduğunca en iyi şekilde kullanmalıyız ki asıl o zaman öğretmen oluruz.Sende bunun hakkını sonuna kadar veriyorsun. Çaban ve gayretn için tebrik ederim.

    gösteri olarak palyaço gösterisi yapabilirsin. benim geçen yıl daha öncek yıl başka bir şehirde yaptığım bir gösteriydi. masrafı azdı. kıyafet olarak kot pantolon ve renkli badi kullanmıştık. her çocuğun mutlaka vardır pantalon ve badisi. kotların üzerine grapon kaıtlarından velilerim yama yağmışlardı. Masraf olarak saç için ip almışlardı sadece. Saçları kendileri örmüşlerdi.linkte resimlerimiz var.

    https://www.onceokuloncesi.com/23-n-san-t5988.html

    2. olarak 10. yıl marşıyla bayrak gösterisi yapabilirsin.

    https://www.onceokuloncesi.com/bayra...isi-t6501.html

    linkte gerekl açıklamalar yapılmış.

    BAŞARILAR DİLERİM.
    <CENTER>
    </CENTER>

  • #4
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Yalnız olmadığımı bilmek güzel gerçekten...

  • #5
    GizLi_OzNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mayıs.2009
    Nereden
    ^AkdeniZ^
    Mesajlar
    3,089
    @GizLi_OzNe







    Mükemmelliyetçi olmamalıyız aslında, hayatın her aşamasında.Huylu huyundan da vazgeçmiyor tabi...Ben de sizin gibi sık sık kaafayı yiyorum, bu huyumdan dolayı.Hepimize kolaylık versin Allah.23 nisan için ise, çocuklar gösteriyi harika yapamasalar bile cici görünümleri herkesin tebessümünü sağlıyor Ben de yeni başladım provalara, umarım her şey yolunda gider.

  • #6
    Sema Nur ÇOBAN KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Mayıs.2009
    Nereden
    AKSARAY-KONYA
    Mesajlar
    1,319
    @Sema Nur ÇOBAN KAYA







    BEN DE BU HAFTA BAŞLADIM YIL SONU GOSTERISINE COCUKLAR COK HEVESLI AMA UZUN SURMEZ BILIYORUM.
    ÖĞRETMENIM BENIM OKULUMDA IKINCI YILIM OGRENCILERIMIN YARISI DA BIR ONCEKI YILDAN 4 YASTAN GETIRDIGIM COCUKLAR AMA BU SENE BASINDA O KADAR BUYUK EKSIKLIK HISSEDIYORDUM KI HICBIR SEYE YETEMIYORUM COCUKLAR BOŞ GELIP GIDIYOR GIBI GELIYORDU. TAA Kİ ON BIR YILLIK OKUL ONCECI VELIMLE KONUSANA KADAR BANA DEDI KI "BIRAK COCUKLARI BAZEN COKCA OYUN OYNASINLAR TELEVIZYON ISTIYORLARSA SEYRETSINLER ONLAR DAHA BES YASINDA.VE SEN GECE YATTIGINDA ICIN RAHATSA GERISINI DUSUNME."BIZIM TAM GUN OLDUGU ICIN ZAMAN SIKINTIMIZ ILKOGRETIMDEKİLER GIBI OLMUYOR. BENCE DE ONEMLI OLAN SIZIN RAHAT OLMANIZ COCUKLARIN OKULDAN SIKILMADAN OKULA GELIP GITMELERI MUTLU OLMALARI.

  • #7
    miranda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Nisan.2009
    Mesajlar
    85
    @miranda







    arkadaşlar ben daha başlamadı 23 nisana?çok mu geç kaldım,çok şasırdım başladığınız duyunca.daha erken değil mi?
    umut olsun yeter ki...olmaz değildir hiç bir şey......

  • #8
    minecik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Nisan.2009
    Mesajlar
    219
    @minecik







    bende daha başlamadım 23nisana ront yapacağım mantarlar şarkısını kendimiz söylüyorduk ama bizim sayfamızdan buldum varmış teşekkürler okul öncesi eğitim şenliğinde ayrıntılı bi gösteri yapacağız.hepinize kolay gelsin iyi çalışmalar

  • #9
    grace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ekim.2009
    Mesajlar
    75
    @grace







    Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar.23 Nisan çalışmalarına başladım ben de.Bir şarkı eşliğinde belirlediğim koreografik hareketler yapıyorlar.Şarkı yaklaşık 3 dakika sürüyor.5 temel hareket var ve şarkının iki bölümünde bu hareketler tekrarlanıyor.23 Nisan a kadar hergün biraz çalışmayı düşünüyoruz.Umarım o güne kadar yetiştirebiliriz.Hepinize kolay gelsin,sevgiler...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Günün Sözü
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 841
      Son Mesaj : 28.Şubat.2019, 14:51
    2. günün fotoğrafı
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 460
      Son Mesaj : 08.Aralık.2018, 14:31
    3. Günün Tarifi
      Konu Sahibi DarkMagic Forum AŞK&SEVGİ
      Cevap: 16
      Son Mesaj : 15.Ekim.2010, 21:39
    4. Günün İpucusu
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 06.Haziran.2010, 03:29
    5. Gunün Fıkrası
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum SERBEST KÜRSÜ
      Cevap: 35
      Son Mesaj : 29.Temmuz.2009, 12:30

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş