SAKINCALI DOKUNUŞLAR...


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

SAKINCALI DOKUNUŞLAR...

  • #1
    Hatice YLDRM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Ocak.2010
    Nereden
    MANİSA/ALAŞEHİR
    Mesajlar
    20
    @Hatice YLDRM



    SAKINCALI DOKUNUŞLAR...





    ARKADAŞLAR ÖĞRENCİLERİME SAKINCALI DOKUNUŞLARLA SAKINCALI OLMAYAN DOKUNUŞLAR ARASINDAKİ FARKLARI ANLATMAK İSTİYORUM.YANİ ÇOCUK TACİZİNİ..NASIL KORUNACAKLARINI VE NE YAPMALARI GEREKTİKLERİNİ ANLATMAK İSTİYORUM....LÜTFEN BU KONUYLA İLGİLİ SLAYT VE HERTÜRLÜ BİLGİYİ BEKLİYORUM....
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  • #2
    Gülbin HİCRİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    15,302
    @Gülbin HİCRİ







    çok hassas bir konu anlatırken dikkat etmeniz gerekebilir ..
    yabancı,tanımadıkları insanlarla konuşmamaları gerektiğini onların verdiği yiyecekleri yememeleri gerektiğini vurgulamanız yeterlidir.
    <CENTER><MARQUEE behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 6 YAŞINDA!</MARQUEE>
    <A< font>
    </CENTER>


    İnstagram hesabım : @madamteacherr

  • #3
    Hatice YLDRM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Ocak.2010
    Nereden
    MANİSA/ALAŞEHİR
    Mesajlar
    20
    @Hatice YLDRM







    HOCAM ZATEN KONU ÇOK HASSAS OLDUĞU İÇİN YETERLİ DONANIMA SAHİP OLMADAN ÇOCUKLARLA KONUŞMAK İSTEMEDİM.SİZLERDEN YARDIM BEKLİYORUM.TV DEN GÖRDÜKLERİMİZ VE ÇEVREDEN DUYDUKLARIMIZ YÜZÜNDEN ÇOCUKLARIM İÇİN İYİCE KORKAR OLDUM.EN AKILDA KALICI ŞEKİLDE BU KONU HAKKINDA BİLGİ VERMEK İSTİYORUM.SANIRIM BUNUN EN İİ YOLUDA SLAYT TÜRÜ ŞEYLER

  • #4
    spehck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.Ekim.2009
    Mesajlar
    2
    @spehck







    arkadaşım bence bu konuda slayt izletmemelisin. ben kesinlikle doğru bulmuyorum. okul öncesi çocuklarına taciz gibi konuların direkt verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. bu tutum onlarda büyük bir korku ve endişeye sebep olabilir. bence bu konuyu çocuklara "bedeniniz size ait. sizin için çok özel. siz izin vermediğiniz sürece kimse ona dokunamaz. elbiselerimizi çıkarırken, banyomuzu yaparken bize yardım eden annelerimiz yada bizim yardım istediğimiz kişiler dışında kimsenin görmesine de izin vermemelisiniz. çünkü o zaman kendi özelinizi herkesle paylaşmış olursunuz ve özeliniz olmaz artık. eğer izinsiz dokunanlar olursa da önce ona bu durumdan rahatsız olduğunuzu ve bir daha yapmaması gerektiğini söylemelisiniz.o kişinin davranışı sizi çok rahatsız eder yada canınızı acıtırsa ve bu davranışı tekrarlarsa bir büyüğünüze gidip izinsiz nerenize dokunduğunu ve sizin bundan gerçekten rahatsız olduğunuzu söyleyebilirsiniz. çünkü bedeniniz size ait olan en özel şey" gibi bi açıklamayı uygun bir konuyla bağlayıp verebilirsin. tabi yine böyle bir konuşmayı hangi konuyu işlerken vereceğin senin yaratıcılığına kalmış.hangi konuyu verirken daha rahat bağlayacağını düşünüyosan o konuda işle. yalnız konuşma çok abartılı ve uzun olmamalı. hatta gün içinde tuvalete götürdüğünde bile verebilirsin. o tuvaletini yaparken arkanı dönebilir bakmadığını bildirip sadece yardım için ona dokunduğunu bildirirsen zamanla o ayrımı çocuğa vermiş olursun. ama dediğim gibi konuşmandaki tema taciz (başkalarının izinsiz dokunması) değil bedeninin onun özeli olduğu olmalı. umarım farkı anlatabilmişimdir.

  • #5
    Tuba ÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    3,372
    @Tuba ÖZDEMİR







    Çocuklara özel bölgeleri öğretilmeli.Özel bölgelerinin kişinin kendisine ait olduğu ve kimseye gösterilmemesi dokundurulmaması gerektiği vurgulanmalı.Ayrıca her bireyin dokunulmazlık hakkı vardır.Yani birisi çocuğun saçını okşadıysa çocuk bu durumdan rahatsız olduysa bunu söyleyebilmeli.Amaç ne olursa olsun çocuk rahatsız olduğu durumu özgürce ifade edebilmeli.Bu da bizim sınıfta uygulayacağımız etkinliklerdne ve oluşturacağımız ortamlardan geçiyor.
    Birkaç hafta önce bu konuyu üniversitede hocama sordum.O da cevabı verdikten sonra bana yaşadığı ve hoşuna giden bir durumu anlattı.
    Bir grup öğrenci öğretmeniyle beraber valiyi ziyarete gidiyor.İşte formalite icabı valiye çiçek veriyorlar.Vali çocukların yanağını sıkıyor.Çocuklardna biri "lütfen yanağımı sıkma,bu beni rahatsız ediyor" diyor.Valide bu durum karşısında şaşırıyor.
    Video izletilmeli mi izletilmemeli mi?Bu konuda videonun anlatım biçimi önemli diye düşünüyorum.Özenle hazırlanmış bir video olmalı.Yanlış kullanılan bir kelime ya da uygun olmayan bir görüntü olmamalı.Öyle bir video bulursam eklerim hocam
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 4 YAŞINDA!</marquee><br><a

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş