öğretmeninden izin isteme


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

öğretmeninden izin isteme

  • #1
    dilek89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ocak.2012
    Mesajlar
    31
    @dilek89



    öğretmeninden izin isteme





    arkadaşlar sınıftan çıkarken öğretmeninden izin isteme ile ilgili iatenmeyen davranış planı hazırlamam lazım bununla ilgili türkçe dil,oyun sanat ve aile katılım çalışması olarak neler yaptırabilirim

  • #2
    ilcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2009
    Nereden
    İZMİR
    Mesajlar
    58
    @ilcan







    Türkçe dil etkinliğinde İizn isteme davranışını tanımlayarak bunun önemini konuşunuz. Hangi durumlarda öğretmenimizden izin isteriz? sorularını cevaplamalarını isteyin. İzin istemeden yapılan davranışların sonuçlarını konuşun. Hikaye olarak kendi yazacağınız bir hikayeyi anlatın. Örneğin: Birgün Ahmet öğretmeninden izinsiz tuvalate gitmiş. Kimsenin Ahmet'in tuvalete gittiğinden haberi yokmuş. Ahmet tek başına tuvalete gittiğinde tuvalette kaymış, düşmüş. Ahmet ağlamış, ama tuvalete izinsiz gittiği için öğretmeninin ve arkadaşlarının Ahmet'in düştüğünden haberi olmamış. Daha sonra arkadaşlarından Ömer Ahmet'in olmadığını farketmiş,Öğretmenine söylemiş. Ahmet'in sınıfın her yerinde aramışlar. Masanın altında, dolabın arkasında her yerde... Öğretmeni ve arkadaşları bahçedede aramışlar Ahmet'i. Bir tek yer kalmış bakılmayan:TUVALET... öĞRETMENİ VE çocuklar tuvalate gidip bakmışlar. Birde ne görsünler Ahmet canı acımış bir şekilde tuvalette ağlıyor. Ahmet öğretmeninden özür dilemiş, hatasını anlamış.
    Drama yaptırabilirsiniz. Bir çocuk öğretmen olur, diğer çocuklar hangi durmlarda izin istiyorlarsa öğretmen rolündeki çocukla konuşarak izin isteme davranışını canlandırabilirler.
    Sanat etkinliğinde parmak kaldıran çocuk resmi olan bir boyama sayfası word'a yapıştırılarak etkinlik sayfası oluşturulur. Parmak kaldıran çocuğun üst bölümünde düşünce balonu olur. "Bu çocuk parmak kaldırarak hangi durum için izin alıyor?" düşünce balonuna resimlemeleri istenir, öğretmen söylenilenleri düşünce balonuna not eder. Parmak kaldıran çocuk boyanır.
    Müzik etkinliğinde ritm aletleri verilerek istekli çocuklardan hangi durumlarda izin alırız konulu özgün bir şarkı yapması istenir.
    Aile Katılımında hazırladığınız soruları bilgisayardan alacağınız çıktıyla evlere gönderin. Bu sayfada annenden hangi durumlarda izn alırsın? Babandan hangi durumlarda izin alırsın? İzin almadığında neler olabilir? ailelerin çocuklarına sormaları ve cevapları kağıda not etmeleri, çocuklarıyla bu konuda konuşmaları istenir. Evde yapılan çalışma ailelerden geri alınarak çocukların dosyalarına konur.
    2 GÜN SONRA GÖRDÜM. YİNEDE YARARLI OLMUŞUMDUR UMARIM. YAZDIKLARIMI ÇOK BEĞENDİM. BEN DE UYGULAYABİLİRİM SINIFIMDA. İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM SİZE.
    BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ

  • #3
    dilek89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.Ocak.2012
    Mesajlar
    31
    @dilek89







    çok teşekkür ederim çok işime yarayacak uygulamam haftaya

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. il içi tayin isteme
      Konu Sahibi MİLAS Forum ATAMALAR VE TAYİN İSTEMLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 26.Temmuz.2012, 14:41
    2. sınıftan çıkarken öğretmeninden izin isteme
      Konu Sahibi dilek89 Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Nisan.2012, 09:29
    3. Çocuğun hastalığını öğretmeninden gizlemeyin
      Konu Sahibi Ezgikyc Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Eylül.2011, 13:03
    4. minik kalplerimden kız isteme
      Konu Sahibi arzu_41 Forum GÖSTERİ VİDEOLARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 27.Nisan.2011, 03:16

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş