Acillyardım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Acillyardım

Like Tree1Likes
  • 1 Post By GLJYN

Konu: Acillyardım

  • #1
    denizim_68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Kasım.2012
    Mesajlar
    2
    @denizim_68



    Acillyardım





    boş- dolu kavramıyla ilgili drama oyun etkinlikleri arıyorumm

  • #2
    GLJYN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Kasım.2013
    Nereden
    bilinmeyenlerden
    Mesajlar
    2,177
    @GLJYN







    Sabah Öğle Akşam


    Oyunun Adı : Sessiz Film
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal :

    Oynanışı
    Çocuklar yarım daire şeklinde halıya otururlar. Öğretmen bir çocuğu yanına çağırır.
    Ona günün belli bir bölümünde yapılan bir etkinliği söyler. Çocuklar hareketleriyle söylenen şeyi
    anlatmaya çalışırlar. Çocuk anlattığı şeyin ne zaman yapıldığını da anlatır. İlk bilen çocuk kazanır.




    Oyunun Adı : Ne yapalım?
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal :


    Oynanışı
    Çocuklar halıya yarım daire olarak otururlar. Öğretmen “sabah” dediğinde çocuklar dişlerini fırçalarlar. “Öğle” dediğinde oyun oynama hareketi yaparlar. “Akşam” dediğinde uyuma hareketi yaparlar. Öğretmen bunları hızlı hızlı söyler. Yanan çocuk oyundan çıkar.

    Büyük Orta Küçük

    Oyunun Adı : Tırtılı Oluştur
    Kişi Sayısı : İki Kişi
    Materyal : Büyük, orta ve küçük boylarda kesilmiş renkli daireler, kartondan yapılmış iki tırtıl başı, müzik



    Oynanışı
    Öğretmen büyük, orta ve küçük boy renkli daireleri halının üzerine dağıtır. Halının bir ucuna bir tırtıl diğer ucuna diğer tırtıl kafasını koyar. Yanına iki çocuk çağırır. Çocuklardan birinden küçük dairelerden bir tırtıl yapmasını diğerinden orta boy dairelerden bir tırtıl yapmasını ister, Müziği açar ve süre başlar. Tırtılını söylenen boy daireyle daha önce oluşturan çocuk oyunu kazanır.
    Uzun Kısa

    Oyunun Adı : Karenin İçinde Otur
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Uzun ve kısa şeritler

    Oynanışı
    Öğretmen uzun ve kısa şeritleri hazırlayıp sınıfın her yerine dağıtır. Sınıf iki gruba ayrılır Bir grubun kısa şeritleri, diğer grubun uzun şeritleri toplayacağını söyler. Müzik başladığında toplayacaklarını, müzik durduğunda bekleyeceklerini söyler. Toplanan şeritlerle iki grubun da yerde kare oluşturmaları istenir. Çocuklar oluşturdukları karenin içine girip dururlar, Uzun dediğinde uzun şeritlerin oluşturduğu karenin içindeki çocuklar, kısa dediğinde kısa şeritlerle oluşturulan karenin içinde oturan çocuklar ayağa kalkar Öğretmen çocukları şaşırtmaya çalışır.




    Oyunun Adı : Boyuma Göre Evdeyim
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Bir uzun ve bir kısa kutudan yapılmış iki adet ev, uzun ve kısa boylu insan resimleri


    Oynanışı
    Çocuklara uzun ve kısa boylu insan resimleri verilir. Çocuklar insan resimlerini boyarlar ve keserler. Ardından insan resimleri karışık olarak masaya konur. Sınıf iki gruba ayrılır. Bir grup uzun, bir grup kısa olur. Süre başladığında çocuklar gruplarına göre (uzun ya da kısa) insan resimlerini toplayıp o boydaki eve yapıştırırlar. En kısa zamanda doğru resimleri yapıştıran grup oyunu kazanır.



    Şişman Zayıf




    Oyunun Adı : Kedileri Topla
    Kişi Sayısı : İki Kişi
    Materyal : İp, şişman ve zayıf kedi resimleri

    Oynanışı
    Öğretmen sandalyeleri yan yana ve karşılıklı olarak dizer. Sandalyelerin ayakları arasına ipler bağlar. İplerin altına şişman ve zayıf kedi resimlerini koyar. İki çocuk seçer. Seçilen çocuklar süre başlayınca iplere değmeden halıda sürünürler ve onlara söylenen şişman ya da zayıf kedi resimlerini toplarlar.




    Oyunun Adı : Yağmur Damlası
    Kişi Sayısı : İki Kişi
    Materyal : Parlak kağıttan kesilmiş şişman ve zayıf yağmur damlası, iki adet şemsiye


    Oynanışı
    Öğretmen yere şişman ve zayıf yağmur damlalarını karışık olarak döker, iki çocuk seçer. Çocukların eline şemsiyeleri verir. Çocuklara “şişman” der ve zamanı başlatır. Zamanı başlattığında çocuklar şişman yağmur damlalarını şemsiyelerine toplarlar. Süre bitiminde en çok doğru yağmur damlası toplayan çocuk oyunu kazanır.
    Ağır Hafif



    Oyunun Adı : Hangi Meyve Ağır
    Kişi Sayısı : Bir kişi
    Materyal : Terazi, çeşitli boy ve ağırlıklarda meyve,sebze

    Oynanışı
    Masanın üzerine terazi konur. Masaya çeşitli sebze ve meyveler konur. Çocuklarla birlikte meyve ve sebze adları söylenir. Ardından öğretmen bir çocuk çağırır. Çocuğa iki tane sebzegösterir. Çocuğahangisinin ağır olduğu sorulur. Çocuk tahmin eder. Ardından sebzelerteraziye konur ve hangisinin daha ağır olduğuna bakılır. Doğru tahmin eden çocuklar ödüllendirilir.




    Oyunun Adı : Top Taşıma
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Ağır ve hafif toplar, sepet


    Oynanışı
    Öğretmen sınıfa ağır ve hafif toplar getirir. Önce çocuklar topu tutarlar, ağır ya da hafif olduğunu hissederler. Daha sonra toplar karışık olarak halıya dökülür. İki çocuk seçilir. Çocuklara birer sepet verilir. Çocuklara “Ağır topları topla.” denir ve süre başlatılır. Daha çok ağır top toplayan çocuk alkışlanır.

    Tek Çift


    Oyunun Adı : Çoraplarını Giy
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Bir çok çorap

    Oynanışı
    Öğretmen halıya bir sürü çorap koyar. İçlerinden bir tanesi tektir. Öğretmen çocuklardan çorapları çiftleriyle birlikte giymelerini ister. Süre başladığında çocuklar çorapları çiftleriyle giyer ve tek olanı bulmaya çalışırlar. Oyunun sonunda tek olan çorabı bulan çocuk oyunu kazanır.




    Oyunun Adı : Ağaçtaki Kirazlar
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : İki tane ağaç maketi, tek ve çift kirazlar


    Oynanışı
    Öğretmen ağaç maketlerini duvara yapıştırır. Ağacın önüne engeller konur. Engellerin sonuna tek ve çift kirazlar konur. İki çocuk seçilir. Öğretmen bir çocuktan tek kirazları, diğer çocuktan çift kirazları almasını söyler. “Başla.” dediğinde çocuklar engelleri aşar ve kirazları ağaçlarına yapıştırırlar. (Engeller öğretmenin isteklerine göre belirlenebilir.) Süre bitiminde doğru kirazları ağaca yapıştıran çocuk oyunu kazanır.

    Kalabalık Tenha


    Oyunun Adı : Otobüste Kimler Var?
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Boş minibüs resmi, kalem

    Oynanışı
    Öğretmen boş minibüs resimlerini duvara yapıştırır. Önüne kalem koyar. İki çocuk seçilir. Çocuklar belli bir mesafe uzaklıkta yan yana dururlar. Öğretmen, çocukların kulağına bir sayı söyler. Başla dediğinde çocuklar yılan gibi yerde sürünerek giderler ve kalemle minibüsün içine ona söylenen sayı kadar insan resmi çizerler. Ardından öğretmen çocuklara hangi minibüsün kalabalık olduğunu sorar. Çocuklar bilmeye çalışırlar.




    Oyunun Adı : Şeklini Bul
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Üzerinde şekil olan zar, geometrik şekiller


    Oynanışı
    Öğretmen sınıfın köşelerine farklı şekilleri koyar.(kare, daire, üçgen, dikdörtgen, kalp, yıldız) Her çocuğu sırayla yanına çağırır. Çocuklar zarı atarlar ve çıkan şeklin üzerine gidip otururlar. Bütün çocuklar zarı attıktan sonra hangi şeklin daha kalabalık olduğu, en tenha şeklin hangisi olduğu konuşulur.

    Önce Şimdi Sonra


    Oyunun Adı : Ne Oldu?
    Kişi Sayısı : Bir kişi
    Materyal : Sıralamalı hikaye kartları

    Oynanışı
    Öğretmen yanına bir çocuk seçer. Sıralamalı hikaye kartını karışık olarak çocuğa verir. Belli bir süre verilir. Çocuk sıralama yapar. Sıralamayı bitirdikten sonra arkadaşlarına hikayeyi anlatır. Yanlış sıralamışsa öğretmen çocuğu “Önce ne oldu? Sonra ne oldu?” diye yönlendirir.




    Oyunun Adı : Balık Tutalım
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Mıknatıslı olta, ucuna ataç takılmış balıklar


    Oynanışı
    Öğretmen halıyı deniz olarak düşünür. Yere balıkları atar. Her çocuğa olta verir. Çocuklara yönergelere uymalarını söyler. Öğretmen “önce” deyince çocuklar yerden oltalarını alırlar. “Şimdi” dediğinde oltalarını denize atarlar. “Sonra” dediğinde balık tutarlar. Oyun sonunda çocuklar kaç balık tutuklarını söylerler. Tutulan balıklar sayılır.

    Uzak Yakın


    Oyunun Adı : Selam Ver
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Müzik CD’si

    Oynanışı
    Öğretmen müzik setinden müzik çalar. Çocuklarla serbest dans edilir. Müzik bittiğinde öğretmen bir çocuğun adını söyler. Adı söylenen çocuk en yakınındaki ve en uzağındaki çocuğun adını söyler ve onlara selam verir.




    Oyunun Adı : Tavşan Nereye Kadar?
    Kişi Sayısı : Dört Kişi
    Materyal :


    Oynanışı
    Dört tane çocuk seçilir. Çocuklar yan yana dizilirler. Öğretmen zamanı başlattığında çocuklar tavşan taklidi yaparak yarışırlar. Öğretmen zamanı bitirdiğinde en uzağa giden çocuk kazanmış olur. (Bu oyun farklı taklit yürüyüşleriyle de oynanabilir.)

    Önünde Arkasında Yanında


    Oyunun Adı : Doğru Yere Otur
    Kişi Sayısı : Dört kişi
    Materyal :

    Oynanışı
    Sınıf iki gruba ayrılır, Gruplar birbirine değmeyecek şekilde arka arkaya sıra olurlar. Çocuklar arka ve önlerindeki çocuklara bakarak adlarını hafızalarında tutarlar. Ardından çocuklar gözlerini kapatırlar. Öğretmen bir çocuğu çıkarır. Çocuklar gözlerini açarlar ve sıradan kimin çıktığını bulmaya çalışırlar.




    Oyunun Adı : Yerin Neresi?
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Hareketli bir müzik


    Oynanışı
    Öğretmensınıfı iki gruba ayırır. Grupları ikişerli bir sıraya sokar. Gruplar sıralarına girdikten sonra öğretmen “Sıranıza iyi bakın. Kimin yanında, önünde, arkasında olduğunuza dikkat edin.” der ve müzik açar. Çocuklar müzikle beraber dans ederler. Müzik durduğunda eski yerlerine sıraya girerler. Yanlış yere sıraya giren çocuk oyundan çıkar. Oyunun sonunda en doğru ve fazla kişiyle sıraya giren grup kazanır.

    İçinde Dışında


    Oyunun Adı : Yer Değiştiren Ne?
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : İçi görünen bir kova, çeşitli oyuncaklar

    Oynanışı
    Öğretmen halıya bir kova koyar. Koyanın içine ve dışına çeşitli oyuncaklar, eşyalar koyar. Çocuklar oyuncaklara dikkatle bakarlar. Ardından çocuklar gözlerini kapatırlar. Öğretmen kovanın içindeki ve dışındaki birer nesnenin yerini değiştirir. Çocuklar gözlerini açarlar ve yer değiştiren nesneleri söylerler.





    Oyunun Adı : Kibrit Doldur
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : İki adet dolu kibrit


    Oynanışı
    Öğretmen halıya bir kova koyar. Koyanın içine ve dışına çeşitli oyuncaklar, eşyalar koyar. Çocuklar oyuncaklara dikkatle bakarlar. Ardından çocuklar gözlerini kapatırlar. Öğretmen kovanın içindeki ve dışındaki birer nesnenin yerini değiştirir. Çocuklar gözlerini açarlar ve yer değiştiren nesneleri söylerler.





    Oyunun Adı : Yakaladım
    Kişi Sayısı : Çember
    Materyal : İki adet dolu kibrit

    Oynanışı
    Öğretmen yere üç tane çember koyar. Çocuklardan biri ebe olur. Çocuklar müzik eşliğinde dans ederler, Müzik durunca ebe birini yakalamaya çalışır ama çemberin içinde olan çocukları yakalayamaz. Yakaladığı çocuğu kafesine koyar. Yakalanmayan çocuk oyunu kazanır.




    Oyunun Adı : Halkaya atla
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Çocuk sayısı kadar halka


    Oynanışı
    Öğretmen her çocuğun önüne bir halka koyar. Öğretmen çocuklara “içeri, dışarı” der. Öğretmen “içeri” deyince çocuklar halkanın içine atlarlar. Dışarı deyince halkanın dışına atlarlar. Şaşıran çocuk öğretmenin söylediği bir hayvanın taklidini yapar.
    Alt Üst Orta


    Oyunun Adı : Şekiller Rafta
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Üç katlı boş bir raf, çok sayıda geometrik şekil

    Oynanışı
    Öğretmen üç katlı boşrafı sınıfın bir köşesine koyar. Ardından çeşitli şekilleri yere dağıtır. İki tane çocuk seçer. Çocuklara bir yönerge söyler. “Kareşekli orta rafa.” gibi. Çocuklar süre başlayınca söylenen şekli söylenen rafa sıralamaya başlarlar. Süre bitiminde en çok şekil toplamış ve sıralamış olan çocuk oyunu kazanır.




    Oyunun Adı : Engelli Yarış
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Minder, sandalye, iki kalın ip


    Oynanışı
    Öğretmen sınıfa engeller koyar. Engellerin iki kişilik olmasına dikkat eder. Minderleri koyar. Minderlerden sonra sandalyeleri koyar. En sona da iki ipi aralıklı koyarak yol yapar. İki çocuk seçer. Süre başladığında çocuklar minderin üzerinden, sandalyenin altından, iplerin arasından geçerler. Engelli yarışı ilk bitiren çocuk alkışlanır.






    Oyunun Adı : Şekilleri Topla
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Kartonlardan kesilmiş şekiller, dört tane minder


    Oynanışı
    Öğretmen sınıfın iki tarafına iki tane minderi üst üste koyar. Yere şekilleri dağıtır.
    İki çocuk seçer. Çocuklara “Kareler minderin altına.” der. Çocuklar kareleri minderin altına
    koyarlar. Oyun “Minderin üstüne daireler, minderlerin ortasına üçgenler” şeklinde devam eder.
    En çok şekil toplayan çocuk oyunu kazanır.
    İnce Kalın

    Oyunun Adı : Merdivene Çıkalım
    Kişi Sayısı : İki Kişi
    Materyal : Kalın ve ince ip (Öğrenci sayısı kadar)

    Oynanışı
    Çocuklar iki gruba ayrılır. Gruplar arka arkaya sıra olurlar, Öğretmen kalın ve ince ipleri grupların önüne karışık olarak koyar. Belli mesafe ileriye bir tane merdiven konur, Öğretmen bir “kalın” der. Grupların başındaki çocuklar koşarlar. Kalın bir ip alıp merdivene bağlarlar. İlk bağlayan çocuk grubuna bir yıldız kazandırır.




    Oyunun Adı : Çubuktan Atlama
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Kalın ve ince çubuklar


    Oynanışı
    Öğretmen yere arka arkaya kalın çubuklar koyar. Yolun dönüş bölümüne de ince çubuklar koyar. Çocuklar arka arkaya sıraya girerler. Öğrenciler kalın çubukların üzerinden iki ayak, ince çubukların üzerinden tek ayak sıçrayarak atlarlar. Atlayamayan ya da şaşıran çocuk oyundan çıkar.

    Geniş Dar


    Oyunun Adı : Hayvanları Topla
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : Sınıfta bulunan oyuncak hayvanlar

    Oynanışı
    Öğretmen sınıfı iki gruba ayırır. İki grubun da önüne geniş ve dar yollar çizilir. Dar yolun üzerine çeşitli hayvanlar konur. İki gruptan birer çocuk dar olan yolun başına gelir. Süre başlayınca çocuklar topuklarında yürüyüp hayvanları toplarlar ve geniş olan yoldan sürünerek geri gelirler. Oyunun sonunda en çok oyuncak toplamış olan grup oyunu kazanır.

    Az Çok


    Oyunun Adı : Mandal Takalım
    Kişi Sayısı : Dört kişi
    Materyal : Mandal

    Oynanışı
    İki kişilik gruplar oluşturulur. Yerebir çok mandal konur. Süre başladığında gruptaki çocuklardan biri koşar, bir mandal alır. Takım arkadaşına takar. Süre bitiminde çocukların üzerindeki mandallar sayılır. En çok mandal takan grup oyunu kazanır.




    Oyunun Adı : Kolyemdeki Boncuklar
    Kişi Sayısı : Bütün sınıf
    Materyal : İp, boncuk


    Oynanışı
    Öğretmen eline bir ip alır ve boncuk dizer. Çocuklarla boncukları sayarak kaç tane boncuk olduğu söylenir. Ardından çocuklar gözlerini kapatırlar. Öğretmen ipine boncuk takar ya da çıkarır. Çocuklar gözlerini açarlar ve boncukların daha az mı daha çok mu olduğunu tahmin etmeye çalışırlar. Boncuklar sayılır ve az mı çok mu olduğu bulunur.

    Boş Dolu



    Oyunun Adı : Halkaları Topladım
    Kişi Sayısı : İki kişi
    Materyal : Renkli halkalar, ince çubuklar

    Oynanışı
    Öğretmen halının üzerine renkli halkalar koyar. İki çocuk seçilir. Çocukların eline çubuklar verilir. Oyun başladığında çocuklar yerdeki halkaları boş çubuklarına dizerler. Çubuğu ilk önce dolduran çocuk oyunu kazanır.
    goncafiliz likes this.
    Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir
    Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir
    Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir
    Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir
    Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir
    Senden umut kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir
    Sevgili
    En sevgili
    Ey sevgili

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş