OKULUMUZ AÇILDIĞINDAN BERİ NELER ÖĞRENDİM?
NELERİ YAPABİLİYORUM?
Ayakkabımı kendim giyebiliyor /çıkartabiliyorum. Giysilerimi kendim yerine asabiliyorum.
• Ben Gelişimimi Sizin Destekleriniz İle Tamamlayacağım.

Bu hafta birçok kavram öğreneceğim. Eski-yeni, açık-kapalı, kuru-yaş, ince-kalın, hışırtı, ses, sarı renk ve tonları, sıralama, hatırlama, bütün-yarım… Daha neler, neler…

1 KASIM 2010 Pazartesi: Kızılay Haftası nedeni ile sınıfımıza bir çadır kuracağız. Bizim evimizde küçük bir çadır varsa okula götürelim ve kuralım. Böylece içine girip çok güzel oyunlar oynayabiliriz. Bir beyaz çarşaf götürürsem bununla da çadır yapabilirim.
Deprem ve Kızılay arasında ilişki kuracağımız bugün deprem tatbikatı yapacağız. Depremden korunma yöntemlerini, depremde neler yapıldığını öğrenmeye çalışacağız. Eve gelince öğrendiklerimi size anlatmama izin verin. Evimizde biz de nerelerde hayat üçgeni oluşturabileceğimizi belirleyelim. Her zaman tedbirli olalım. Ambulans ve itfaiye arabası üzerinde hangi telefon numarası yazıyor?
Bu telefon numarasını bilmek neden önemli?

2 KASIM 2010 Salı: YAŞASIN! Dört gün boyunca Eski-yeni, kalın-İnce, ıslak-kuru, ses, çürümek, sonbahar-güz kavramlarını ve eşleştirme ve sıralama yapmayı öğreneceğim. Bugün okula farklı bir şemsiye götürmeliyim. Renk, desen, açık-kapalı oluşuna göre oyunlar oynayacağız.

3 KASIM 2010 Çarşamba: Yapraklar ağaçlardan neden düşüyor?
Bugün farklı özellikte yapraklar toplayarak okula gitmeliyim. Bugün farklı-aynı kavramlarının yanı sıra, solmak-sararmak kelimelerini de anlamına uygun kullanmayı, yaprakları ritmik saymayı öğreneceğim. Bugün ile ilgili olarak yapraklarla farklı bir etkinlik yaparak okula götürebilir, evde yaptığımız çalışmayı arkadaşlarıma da öğretebilirim.

4 KASIM 2010 Perşembe: YUPPİİİİİİ BUGÜN SARI GİYSİLER GİYME GÜNÜ. Sarı rengin tonlarını, açık ve koyunun anlamını oyunlarla öğreneceğimiz neşeli bir gün bizi bekliyor. Çevremde sarı neler var? Sarı renk bana hangi nesneyi-meyveyi hatırlatıyor?
Bugün sonbaharda değişen hava koşullarını ve bitkilerdeki değişimi de inceleyeceğiz. Sonbahar seslerini (yaprağa basınca çıkan sesi) dinleyeceğiz. Bugün okula giderken çok farklı yapraklar toplayabilirim. Topladığımız yapraklarla resim yapacağız. Ne yapsam acaba? Lütfen fikir üretmeme yardım eder misiniz?

5 KASIM 2010 Cuma: BUGÜN kış için evde yapılan hazırlıkları yaparak-yaşayarak öğreneceğiz. Beslenmede tarhana çorbası içecek, eriştenin yanında turşu yiyeceğiz.
Uygulayarak öğrenmek ve kışın yemek için biz de sınıfımızda turşu kuracağız. Okula 1–2 tane turşu malzemesi götüreceğim. Anneciğim turşumuzu sen kurmak ister misin? Lütfen konu ile ilgili öğretmenimle görüşür müsün?
Turşu kurarken birçok çok kavram öğreneceğiz. Turşu kurmak bahane… Yarım-bütün, gruplama yapma, sıralama yapma, ritmik sayma, basit problem kurma, temiz-kirli gibi…
Haftanın dikkat oyunu: Evde kare biçimindeki 4 küçük kartona 1-4 arası sayıları yazayım. Önce bunları sıralayayım. Sonra siz karıştırın, üzerine bir örtü örtün. Ben sırasını hatırlayarak size söyleyeyim. Her doğruyu buluşumda yanıma 1 fasulye bırakın. Bakalım kaç fasulyem olacak?

https://www.onceokuloncesi.com/dosya...0f765ad889.rar