Anadolu Üniversitesi Tanıtım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Anadolu Üniversitesi Tanıtım

  • #1
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL



    Anadolu Üniversitesi Tanıtım





    Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur.

    1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
    Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.




    Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.

    Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler. Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı,3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yüksek Öğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir.





    Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır. Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır. Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır.

    Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.
    Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.





    Üniversite öğrencileri ve mezunlari için bilgileri - Eskişehir Anadolu Üniversitesi


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Fakülteler
    Açıköğretim Fakültesi
    Eczacılık Fakültesi
    Edebiyat Fakültesi
    Eğitim Fakültesi
    Fen Fakültesi
    Güzel Sanatlar Fakültesi
    Hukuk Fakültesi
    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
    İktisat Fakültesi
    İletişim Bilimleri Fakültesi
    İşletme Fakültesi
    Mühendislik Mimarlık Fakültesi


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Enstitüler

    Eğitim Bilimleri Enstitüsü
    Engelliler Araştırma Enstitüsü
    Fen Bilimleri Enstitüsü
    Sağlık Bilimleri Enstitüsü
    Sosyal Bilimler Enstitüsü
    Uydu ve Uzay Bilimleri Enstitüsü

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Yüksek Okullar
    Yüksekokullar
    Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
    Devlet Konservatuvarı
    Endüstriyel Sanatlar Yüksekokulu
    Engelliler Entegre Yüksekokulu
    Sivil Havacılık Yüksekokulu
    Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu
    Yabancı Diller Yüksekokulu
    Meslek Yüksekokulları
    Eskisehir Meslek Yüksekokulu
    Porsuk Meslek Yüksekokulu





    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Barınma
    Eskişehir nüfusuna oranla üniversite öğrenci sayısı açısından Türkiye ortalamasının üstünde bir sayıya ulaştığından yıllardan beri hep öğrenci şehri olarak bilinir. Şehirde Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 6500 yatak kapasiteli yurtları bulunmaktadır. Bilecik'te üniversiteye bağlı kız ve erkek yurdu vardir. Bunun yanında bir çok özel yurt da öğrencilere hizmet vermektedir. Barınma konusunun çözümü için ayrıca Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi de öğrencilere yardımcı olmaktadır.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: İletişim

    Telefon, Faks, Web ve E-mail Adresleri
    Tel: (0 222) 335 05 80
    Faks: (0 222) 335 36 16
    Web: https://www.anadolu.edu.tr
    E-mail: [email protected]
    Yunusemre Kampusü, 26470 Eskişehir


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Burslar
    Tüm yüksek öğretim öğrencileri gibi Anadolu Üniversitesi öğrencileri de Kredi ve Yurtlar Kurumu ile kamu kuruluşlarınca verilen kredi ve burslardan yararlanmaktadır. Ayrıca, Bütçe Kanununda belirtilen esaslar dahilinde Anadolu Üniversitesi Senatosunun kararıyla örgün bölümlerde başarılı, fakat maddî durumu yetersiz öğrencilere 60 TL. burs verilmekte. Karşılıksız olan bu burs, gerekli koşulları yerine getiren öğrenciler için eğitimleri süresince devam etmektedir. Bu arada, çok sayıda kuruluş ve vakıf da Anadolu Üniversitesi öğrencilerine karşılıksız burs sağlamaktadır.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Ulaşım
    Tam bir öğrenci şehri olan Eskişehir'e ulaşım oldukça kolaydır. Merkez Kampüs durumunda olan Yunusemre Kampüsü kentin içinden geçmekte olan Ankara-Bursa karayolunun üzerinde yer almaktadır. Şehir merkezine yürüyerek 20 dakika uzaklıkta olan kampüse ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuşlarla kolaylıkla sağlanmakta.

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi: Sosyal Yaşam
    Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki eğitimin yanı sıra, Anadolu Üniversitesinde hem spor kulübü hem de spor birliği kapsamında bini aşkın genç, spor yapma olanağı bulmaktadır. Bayan Masa Tenisi ve Bayan Hentbol takımları, Avrupa Kupalarında Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterirken, çeşitli dallarda Anadolu Üniversitesi sporcuları gerek Eskişehir’de gerekse Türkiye düzeyinde başarılı sonuçlar almaktadır.

    Anadolu Üniversitesi bünyesinde öğrencilerin yararlandığı spor salonları, kapalı yüzme havuzu, futbol sahaları, tenis kortları, açıkhava voleybol ve basketbol alanları gibi spor tesisleri bulunmaktadır. Her yıl düzenlenen spor şenliği sırasında değişik dallarda yüzlerce öğrencinin aktif olarak yer aldığı karşılaşmalar büyük heyecan kaynağı olmaktadır.


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi-Topluma Hizmet Uygulamaları

    Türkiye genelinde Topluma Hizmet Uygulamaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Sivil Toplum Çalışmaları çerçevesinde üniversitelerin ilgili bölümleri ve etkinlik noktalarımız arasında etkin bir işbirliği gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin toplumsal duyarlılık ve farkındalık; işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini desteklemek amacıyla toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırıldığı 'Topluma Hizmet Uygulamaları' (THU) dersi kapsamında 2007 yılından bu yana 2.500'den fazla üniversite öğrencisi gönüllülük kavramıyla tanışarak TEGV' de sürdürülen faaliyetlere destek verdi.

    Üniversitelerle yürütülen bu çalışmaların geliştirilerek sürdürülmesi amacıyla, 2010-2011 etkinlik yılı başında TEGV noktalarının bulunduğu 35 ildeki toplam 78 Üniversite Rektörlüğü ve 44 Eğitim Fakültesi Dekanlığıyla iletişime geçilerek işbirliğimizin kapsamı genişletildi.

    Bu çerçevede Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile THU kapsamında bir protokol imzalanarak öğrencilerin TEGV'de gönüllülük yapmaları konusunda önemli bir işbirliği zemini oluşturuldu. Protokol kapsamında, Anadolu Üniversitesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları derslerinde Eskişehir Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi'nde gerçekleşen eğitim etkinliklerine gönüllü olarak katılıyorlar.

    Etkinliklere katılan üniversite öğrencilerinin gönüllülük kavramıyla tanışmaları, aktif sorumlu yurttaşlar olarak toplumun gelişmesine yönelik olumlu bir katkı sağlamaları için fırsat oluşturulacak, ayrıca aldıkları eğitimler ve yapacakları çalışmalar ile bireysel ve çevresel kazanımları arttırılarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunulacak.


    Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzu


    1993 yılında temeli atılan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kapalı Yüzme Havuzu 1995′ten bu yana Eskişehirlilerin hizmetinde. Anadolu Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yüzme kursu ve antremanlarının düzenlendiği yüzme havuzundan akademik ve idari personel, işçiler, öğrenciler ve küçük-yetişkin tüm Eskişehir’lilere yararlanabilmekte. Her gün 07:30-23:00 saatleri arasında açık bulunan AÜ yüzme havuzu ayda yaklaşık 1600 kişiye spor yapma imkanı sunmakta.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #2
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    Hayallerimin üniversitesi..



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #3
    Cemile ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    32,893
    @Cemile ÖZTÜRK







    Teşekkürler canım bu güzel tanıtım için
    c i m i



    "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana "Büyüyünce ne olmak istiyorsun?" diye sordular. Ben de onlara "Mutlu olmak istiyorum" diye cevap verdim.
    Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim. "

    John Lennon

  • #4
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    Rica ederim cimim. Benim olamayan üniversiteM..........



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #5
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    bende bu üniversiteli olmak istiyoruuuuuuuuum

    teşekkürler meralcim.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #6
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL







    ben herhangibie üniversiteli olmak istiyorum biri yeterki beni alsın

  • #7
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    ehehe hakkınızda hayırlısı kızlar. ben de sonucu merakla bekliyorum



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Tanıtım
      Konu Sahibi Tuba ÖZDEMİR Forum ÜNİVERSİTELİ VE MEZUN PAYLAŞIMLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 18.Temmuz.2012, 17:52
    2. Uludağ Üniversitesi Tanıtım
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum ÜNİVERSİTELİ VE MEZUN PAYLAŞIMLARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 17.Nisan.2012, 19:09
    3. anadolu üniversitesi
      Konu Sahibi Sevim ERGENE Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 27.Aralık.2010, 16:43
    4. Anadolu Üniversitesi AÖF 2010 Mezunları =)
      Konu Sahibi Tuba KALAYCI (tuba07-1903) Forum AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 24.Aralık.2010, 18:16
    5. Anadolu Üniversitesi OÖÖ Bölümü DersLeri
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum EĞİTİM FAKÜLTESİ (örgün)
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 14.Ağustos.2010, 18:27

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş