Dil ve Edebiyat Derneği'nin ilk şubesi açıldı

İlk etkinlik 'Mehmet Akif' konferansı.

Merkezi Ankara'da bulunan Dil ve Edebiyat Derneği, ilk şubesini Çorum'da açtı. Dil bilincinin toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 2008 yılında kurulan Dil ve Edebiyat Derneği, Çorum'un kültür hayatına renk katacak. Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Turhan Candan başkanlığında kurulan Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Ak Merkez'de açıldı.

Türkiye genelinde ilk kez Çorum'da şubesini açan Dil ve Edebiyat Derneği'nin genel merkezi Ankara'da bulunuyor. Derneğin genel başkanlığını ise AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem yapıyor.
Derneğin kuruluşunu tamamladıklarını ifade eden Turhan Candan, önemli çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Her ay bir etkinlik düzenlemeyi amaçladıklarını anlatan Candan, "Her ay Çorum'a edebiyat dünyasının tanınmış bir ismini konuk edeceğiz. Konferans ve paneller düzenleyeceğiz. Derneğin geniş bir alanda faaliyet göstermesi için görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuda en son Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki öğretim üyeleri ile görüştük. Onlarla birlikte 'yazarlık okulu' projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz." dedi.

İLK ETKİNLİK 'MEHMET AKİF' KONFERANSI
Kuruluş aşamasını tamamlayan Dil ve Edebiyat Derneği, ilk etkinliğini bu hafta sonu yapacak. Dernek, Çorum Belediyesi'nin desteği ile "Mehmet Akif Ersoy anma programı"nı organize edecek. Program 20 Aralık Pazar günü saat 18.00'de Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Cihan

.ALINTIDIR.