DİKDE
DİL GECİKMESİ OLAN ÇOCUKLAR İÇİN ERKEN MÜDAHALE EĞİTİMİ
Uzm. Birgül U. BAYOĞLU
KONU: Dikde, konuşma gecikmesi olan çocuklara yönelik uygulanan dil ve konuşma eğitimi metodudur. Dil gecikmesi ve dinleme bozukluğu düşünülen çocuklarda 18 aydan itibaren yürütülmeye başlanmaktadır. Sınır düzey, YGB ve nörolojik gelişim gecikmesi olan çocuklarda da dil gelişimini destekleyici metot olarak kullanılmaktadır.

AMAÇ: Bu eğitimin amacı, Dikde yönteminin uygulayıcılarını yetiştirmektir.

UZMAN ÖZGEÇMİŞİ: Birgül U. Bayoğlu Ankara’da doğdu, Filyos’ta büyüdü. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Aile Sağlığı Ana Bilim Dalından uzmanlık derecesi aldı. Bilimsel araştırmalar, projeler, gazete ve dergi yazıları, kitap bölümlerinin yanı sıra “GDP-Gelişim Destek Önerileri Aile Rehberi “ kitabı yayınlandı. Yurtiçi ve yurtdışı çok sayıda pediatri toplantılarına katıldı. Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği kurucu yönetim kurulu üyesi ve 20 yıllık çocuk gelişimi klinisyeni olarak 2000 yılından bu yana Türkiye’de Denver II Gelişimsel Tarama Testinin eğitim programlarını Prof.Dr. Banu Anlar ve Prof.Dr. Kalbiye Yalaz ile birlikte yürütmektedir. 0-3 yaş öncelikli olmak üzere erken çocuklukta gelişimsel değerlendirme ve erken müdahale alanında yoğunlukla çalışmakta; ebeveyn-çocuk etkileşimi ile ilgilenmektedir.(www.birguluralbayoglu.com)

KATILIMCI: Çocuk ve Ergen Psikiyatristleri ve asistanları, psikologlar, psikolojik danışmanlar, Özel Eğitim Öğretmenleri, Okul Öncesi Öğretmenleri, Çocuk Gelişim Uzmanları, çocuklarla bireysel eğitim ve danışmanlık yapan uzmanlar ve ilgili bölüm son sınıf öğrencileri.

VERİLECEK BELGE: Uygulayıcı Belgesi
KONTENJAN: 20 KİŞİ
TARİH: 24 HAZİRAN 2012
YER: GAZİANTEP- Daha sonra belirlenecektir.
SAAT: 09.00-17:00 (teori+uygulama)
ÜCRET: 375 TL (175 TL Kesin kayıt için+200 TL seminer tarihinde)
KAYIT İÇİN: Özel Yeni Keşif Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (0505 5231315)